
Haber Merkezi- 18 Aralık saat 00.00 ile 19 Aralık saat 09.00 arasında etkili olması beklenen kar yağışı ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü bilgilendirmede bulundu.
18 Aralık ile 19 Aralık tarihleri arasında beklenen kar yağışına ilişkin Meteoroloji’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada ‘’18.12.2024 Çarşamba günü Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize’nin iç kesimleri (1000 metre ve üzeri rakımlı yerlerde) ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) yağışı bekleniyor.

Rüzgarın, batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, kar yağışı olan yerlerde buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.