Aydın’ın Didim ilçesinde 18 Temmuz gecesi yaşanan olay, bir ailenin hayatını ikiye böldü.
İddiaya göre Almanya’dan tatil için gelen Poyraz, bir kafede iki genç arasında çıkan tartışmayı ayırmak istedi.
Çevredeki huzursuzluğu sonlandırmak, büyüyen gerginliği düşürmek için araya girdi.
Niyeti kavgayı bitirmekti; kimseye zarar vermek değildi.
Ancak o gece iyilik ağır bir bedel ödedi.

Görgü anlatımlarına göre tartışma sonlandıktan yaklaşık iki saat sonra Poyraz ve yanındaki arkadaşı, daha önce kavgayı ayırdığı belirtilen iki genç tarafından takip edildi. Şüphelilerin 17 ve 18 yaşlarında olduğu öğrenildi. İddiaya göre sokakta önü kesilen Poyraz, sopalarla darbedildi. Başına aldığı üç darbe sonucu beyin kanaması geçirdiği belirtildi.

Saldırının ardından ağır yaralanan genç hastaneye kaldırıldı. Yirmi gün boyunca yaşam mücadelesi verdi. Ailesi umutla bekledi; annesi bir hastane koridorunda dua etti, kız kardeşi iyi bir haber için her telefona irkildi. Ancak 20 günlük direniş 6 Ağustos’ta sona erdi. Poyraz hayatını kaybetti.
Oysa planı başkaydı. 29 Temmuz’da Almanya’ya dönmesi gerekiyordu. Tatil için geldiği Didim’den cenazesi çıktı.
Ailesi, “Sadece bir can değil; bir evladın, bir kardeşin, bir dostun varlığı elimizden alındı” sözleriyle acılarını dile getiriyor. Anne ve kız kardeşinin gözyaşları dinmezken, yakınları genç yaşta sönen hayatın ardından adalet çağrısında bulunuyor.
Koskoca bir hayat, bir gecenin karanlığında sustu. Kurduğu hayaller, yarım kalan planlar, geride kalan eşyalar… Bir kavganın büyümemesi için atılan bir adım, bir ailenin ömür boyu taşıyacağı bir acıya dönüştü.
Olayla ilgili adli soruşturma sürüyor. Kamuoyunda ise tek bir cümle yankılanıyor:
Poyraz için adalet.
Kaynak: www.haberasi.com