CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANALİZİ !

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANALİZİ !
Yayınlama: 15.05.2023
Düzenleme: 15.05.2023 18:50
A+
A-

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANALİZİ !
Günaydın ülkemin güzel insanları Atatürkçüleri.
Durum anlaşılıyor ki AKP Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanamadı.
Ancak millet ittifakı bileşenleri adayı Cumhuriyet Halk partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da de seçimi kazanabilmek için Türkiye de tüm seçmen bölgesinde ıslak imzalı tutanakları alıp, sonucu açıklayamadı.
AKP’nin bu seçimleri her şekilde önceki seçimlerde olduğu gibi manipüle edeceğini orantısız mali güç kullanacağını, Devletin tüm gücünü orantısız bir şekilde kullanacağını biliyorduk.

Ancak millet ittifakı bileşenleri de ıslak imzalı tutanakları elinde bulundurup bu hesapları yapamadığı için seçimin sonucunu ilan edememiştir.
Millet ittifakı hala partiler bazında seçimleri alabilme gücüne sahipken ıslak imzalı tutanakların doğru veriler oluşturulup tüm seçim bölgelerinden genel merkezlere taşınmaması olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili 6’lı masanın bileşenleri özellikle iyi parti çok eksikleri vardı.
Dışarıdan gördüğüm gezdiğim sandıklar bulunduğum bölgedeki eksikliklerdir.
Ancak şu noktaya değinmeden geçemeyeceğim; CHP listelerinden milletvekili adaylığını kazanmış olan Refah, Deva, Gelecek ve Demokrat parti bu ülkenin tek kazanan 4 siyasi partidir…

Sandıklarda belki bir tane görevliler dahi bulunmayan bu dört siyasi parti Cumhuriyet Halk partisi listelerinden seçime girdi girdi ve Cumhuriyet Halk partisinden 34 milletvekili oy alabilecek oy oranında oylarının sandığa yansımadığını düşünüyorum. Her şeye rağmen yukarıda saydığım 4 parti CHP listelerinden 34 tane Millet vekilliği aldı, yani milletvekili var…
Şimdi bu soruyu bir daha soralım 6’lı masanın bileşenleri olan Demokrat Partili Gültekin uysal gelecek ve Deva partisi genel başkanları Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu Refah partisi genel başkanı Temel karamollaoğlu millet ittifakına olan katkılarınızda ki oy oranlarını zı çıkın şimdi ortaya koyun, ya da AKP’ye giden oylarınızı nasıl geri çekeceksiniz onu çekin.. Sinan ogan’la ilgili de Ata ittifakı ile ilgili de şunu söyleyebilirim.
Her şekilde Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak isteyen Türkiye cumhuriyetinin önüne en büyük barikatı bugün kuran Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan’dır.
Şöyle ki Sinan ogan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak Zafer partisi ve ata ittifakının iki buçuk katında oy almıştır.

Ata ittifakının aldığı siyasi parti olarak milletvekilliği seçimlerinde iki nokta iki yani rakamla izah etmek gerekirse 2,2 olmasına rağmen Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Ogan 5. 3 oranında oy almıştır.
Bu da şunu gösteriyor;
İYİ Parti’nin CHP’nin kısacası altılı masa adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na sıcak bakmayan seçmenleri ve Deva Gelecek Demokrat parti ve Temel karamollaoğlu’nun partisi Refahın oyları Kemal Kılıçdaroğlu’na yansıması nerede, diye tekrar sorasım geliyor!
Demem o ki tüm Türkiye’de tüm seçim bölgesinden sandık başlarındaki ıslak imzalı tutanakları Cumhuriyet Halk partisi genel merkezine altılı masanın ikinci büyük bileşeni olan iyi Parti’nin sandık görevlileri kendi genel merkezlerine ıslak imzalı tutanakları %100 doğru bir şekilde ulaştıramadıkları net bir şekilde görülüyor.


Eğer bu tutanaklar yerel seçimlerde geçtiğimiz İstanbul seçimlerindeki gibi yani şunu kastediyorum Ekrem imamoğlu’nun aldığı 2 turdaki seçimlerde tüm ıslak imzalar Cumhuriyet Halk partisi İstanbul il başkanlığına ulaştığı gibi bu günkü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de tüm ıslak imzalı tutanaklar Cumhuriyet Halk partisi Genel merkezi ve iyi parti Genel merkezine ulaşabilmiş olsaydı bu seçimi AKP’nin %49.30 alma ihtimali hiç yoktu.
Sokaktaki gözlemlerimizden, bulunduğum bölgedeki seçim bölgelerinden net olarak aldığım izlenim, gördüğüm anladığım kesinlikle bu. Maalesef ki altılı masanın tüm bileşenlerine söylüyorum; Siz sahip çıkamadığınız oylara Cumhur ittifakının da AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kazanamadığı seçimde şimdi şunu düşünün; Millet ittifakının bileşenleri biz eksik kaldığımız yerlerdeki eksikleri nasıl gidereceğiz AKP’nin 20 yıllık iktidarını ve Cumhurbaşkanı adayını nasıl yıkacağız!.. yani kısacası millet ittifakının kazanabilmesi gereken kazanması gereken Türkiye’deki tüm verilerin millet ittifakının lehinde olmasına rağmen millet ittifakı bileşenlerinin bu seçimi kazanamadalarının tek nedeni olarak gördüğüm Türkiye’deki köy mezra Bucak kaza ilçe şehirlerden tüm sandık bölgelerinde yeterli derecede ıslak imzayı genel merkezlerine ulaştırabilecek bilgili sandık başı görevlisinin olmadığına inancımdır… Eğer bu yukarıda saydığım durumlar 6’lı masanın bileşenlerinde eksiksiz tamamlanmış olsaydı Millet ittifakının bu seçimi %55’e 40 gibi kazandığını tahmin ediyorum. 5. 4 oy alan Sinan Ogan da dahil.
Buradan baktığımızda şu öngörü de çok açık ve net bir şekilde ortaya koyulmuş oldu onlarca kamuoyunun yayınladığı bilgilerin bugünkü duruma baktığında hepsinin ters köşe olduğudur. Aslında seçimleri manuple etmek için yandaşlık yaptıkları da net bir şekilde ortaya çıkmıştır..

Kaynak: haberasi.com

Haberasi Basın, Yayın, Genel Kordinatörü
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.