CHP’li Gamze Taşcıer’den bakanlara: “İstifa” demeyin, lügatinizdeki ifadesiyle görevden affınızı isteyin

CHP’li Gamze Taşcıer’den bakanlara: “İstifa” demeyin, lügatinizdeki ifadesiyle görevden affınızı isteyin
Yayınlama: 19.02.2023
A+
A-

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, depremlerin ardından hiçbir yetkilinin istifa etmemesine tepki gösterdi. Taşçıer, “Adına istifa demeyin, sizin lügatinizdeki ifadesiyle görevden affınızı isteyin, ama o koltuklardan kalkın. Önlem almadınız, bari yüzünüzün biraz olsun kızardığını ispatlayın. ‘Yoksa o da mı yok’ diye sormak bile istemiyorum” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, 6 Şubat depreminin ardından iktidar mensuplarından ve yetkililerden kimsenin istifa etmemesine ilişkin açıklama yaptı.

Taşcıer, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

BU DEPREMİN GELECEĞİ BİLİNİYORDU:

Memleket olarak çok acı günler yaşıyoruz. On binlerce insanımızı bir doğal afet sonucu yitirdik. Ancak bunun bir doğal afet olması göz göre göre geldiği gerçeğini değiştirmiyor. Afet uzmanları ve jeologlar bu depremin geleceğini yıllardır söylüyor, yıkıcılığına dair uyarılarda bulunuyorlardı. Ortada raporlar var. Bizler AFAD hakkında uyarılarda bulunduk, bu haliyle etkin bir afet sonrası müdahale gerçekleştiremeyeceğini söyledik, AFAD kendi iç raporlarında bile bu acziyetini ifade etti. Bununla da kalınmamış, AFAD’ın bu bölgede gerçekleşecek 7.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosunu çalıştığı da biliniyordu. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu da artık herkes biliyor. Yani bu deprem bir sürpriz değildi. Geleceği biliniyordu, sadece günü saati bilinmiyordu.

TEK BİR KİŞİ DAHİ İSTİFA ETMEDİ:

Şu ana dek ülkeyi yönetenlerden tek bir kişi dahi istifa etmedi. Sorumluların istifa etmesi bir yana, gerçekleri haberleştirip yazdığı için gazeteciler istifa ettirildi. AFAD’ın afet sonrasında belki de binlerce insanlarımızın canına mal olan beceriksizliğinin, günlerce birçok enkaza ulaşamamasının, barınma ve beslenme ihtiyacını karşılayamamasının ve büyük bir koordinasyonsuzluk sergilemesinin sonrasında bir tek AFAD yetkilisi istifa etme gereği görmedi. Bakanlar istifa etme erdemi gösteremiyor. Daha ne olması lazım? İçişleri, Çevre Şehircilik ve Sağlık bakanlarının bir gün daha geçmeden istifa etmeleri gerekiyor. Biraz utanmaları varsa bunu yapmaları gerekiyor.

Alıntı Cumhuriyet

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.