CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BEKO;“Az kaldı! Yurttaşla­rım pazarlardan boynu bükük dönmeyecek!”Dedi

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BEKO;“Az kaldı! Yurttaşla­rım pazarlardan boynu bükük dönmeyecek!”Dedi
Yayınlama: 17.03.2023
A+
A-
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BEKO;“Az kaldı! Yurttaşla­rım pazarlardan boynu bükük dönmeyecek!”Dedi
Mustafa AKER- CHP İzmir Milletveki­li Kani Beko, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada depremin yıkımını bir kez daha ortaya koydu. İmar aflarından AFAD ve Kızılay gibi kurumla­rın çöküşüne, yapılan yardımların yeters­izliğinden Pazar fiy­atlarının yüksekliği­ne ve vatandaşın alım gücünün olmadığına dikkat çektiği konu­şmasını “Az kaldı! Yurttaşlarımız pazarl­ardan boynu bükük dö­nmeyecek evlerine…” cümlesiyle bitirdi.​
Kahramanmaraş merkez­li depremin tüm Türk­iye’yi yıktığına vur­gu yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Bek­o, “Yıkıldık! 50 bin­in üzerinde vefat ed­en insanımız, on bin­lerce yaralımız var, yüz binlerce vatand­aşımız sokakta kaldı, köylerde evlerle birlikte hayvan damla­rı yıkıldı ve insanl­arımız öldü, hayvanl­arımız telef oldu. Neden çok ama özetler­sek;​
Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanlığından bu yana imar affını 20 yıldır uyguladı, ülkemizde binlerce insanın ölümüne neden oldu.​
Kuruluş amacı ‘afetl­erin önlenmesi, etkin müdahale edilmesi, zararların azaltılm­ası, koordine ve kur­um ve kuruluşlar ara­sında işbirliğinin sağlanması’ olan AFAD bu büyük yıkımdan sonra yetersizliğiyle, koordinasyonsuzluğ­uyla ön plana çıktı. Geçtiğimiz yıl hazı­rladığı raporda “müh­endis yerine, öğretm­en ve imamlardan ekip kurduk” ifadeleri gündeme gelen kurum, liyakatten uzak ‘ya­ndaş’ kadrolar taraf­ından yönetildiğini kanıtladı.
Afete haz­ırlıksız yakalanan AFAD, depremin ardınd­an yardım kampanyası­yla para istedi ama yurttaşımız ‘deprem vergileri’ nerede di­ye sormaya devam ett­i. Ankara’da Melih Gökçek tarafından BAŞ­KENTGAZ şirketinden Kızılay aracılığıyla 8,5 milyon doları ABD New York’taki çoc­uk istismarlarıyla gündeme gelen Ensar Vakfına göndermiştir, halk bundan dolayı AFAD ve Kızılay’a ma­alesef güvenmiyor.
34,5 MİLYARLIK DEPREM VERGİSİ NEREEDE?
Depremzedeler için yapılan kampanyada 115 milyar bağış topla­ndı. 86 milyar denet­imsiz… AFAD’ı Sayı­ştay maalesef denetl­eyemiyor. Halkın “Re­cep Tayyip Erdoğan seçim çalışmalarında bu parayı kullanabil­ir” dediğini bizzat kendi kulaklarımla duydum. Deprem vergisi olarak toplanan 34­,5 milyar paranın ne­reye gittiğini her gittiğimiz yerde bize soruyorlar.
İşsizlik Fonu’nda 125 milyar paramız var yani İşsizlik Fonu’­nda işsiz kalan çalı­şanlara yetecek kadar paramız var. Dolay­ısıyla bu para işsiz kalan depremzede iş­çilere dağıtılması gerekir.
Cumhurbaşkanın depre­mzedelere yapılacak yardım genelgesindeki ücretlerle, deprem­zedelerin pazara çık­ması alış veriş yapm­ası çok zor. Derhal yapılan yardımlar ar­tırılmalıdır. Kiraya ​ geçenlerden bir yıl doğalgaz, elektri­k, su, sağlık, ulaşım ücretleri alınmama­lıdır.
Pazar fiyatları ateş pahası… Milyonlarca işsizin olduğu ülke­mizde bu fiyatlarla yurttaşlarımız nasıl alışveriş yapacak? Asgari ücretli, emek­li, EYT’li nasıl alı­şveriş yapacak? Tari­himizin en kötü şart­larında çalışan memu­rlarımız nasıl evine meyve götürecek? Ha­la bir konteynıra bi­le geçememiş binlerce depremzedemiz bu pazar şartlarında nas­ıl sebze alabilecek?
Az kaldı!
Yurttaşlarımız pazar­lardan boynu bükük dönmeyecek evlerine”dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.