CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL;”İmamoğlu yeniden aday”Dedi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL;”İmamoğlu yeniden aday”Dedi
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

 


Mustafa AKER- CHP Genel Başkanı Özgür Özel aday tanıtımı toplantısında konuştu.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan toplantının sloganı “İstanbul için tam yol ileri” olurken, İmamoğlu’da Özel’in takdimiyle sahneye geldi ve yerel seçim kampanyasını resmi olarak başlatmış oldu.

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimde İstanbul için tekrar aday olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kampanyasını başlattı.

İSTANBUL İÇİN TAM YOL İLERİ”

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, “İstanbul için tam yol ileri” sloganı kullanıldı.

Toplantıda önce CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik konuşma yaparken, ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel kürsüye çıktı.

Özgür Özel: “Hepinizi 14 Ocak günü mitingimize bekliyoruz”
Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’a ilişkin kararı üzerine Meclisi 9 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağıran CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hepinizi 14 Ocak günü Ankara’mızda Cumhuriyet’e ve anayasamıza
sahip çıkmaya, mitingimize bekliyoruz” dedi.

“5 yıldır hizmet veren Ekrem İmamoğlu’nun yeniden 5 yıl hizmet vermesi için bir aradayız”
“5 yıldır hizmet veren Ekrem İmamoğlu’nun yeniden 5 yıl hizmet vermesi için bir aradayız. Biz CHP’yiz, bu ülkeye önce bağımsızlığı getiren partiyiz. Sonra bu ülkeye çok partili rejimi, parlamenter demokrasiyi getiren partiyiz. Sonra bu ülkeye sosyal devlet anlayışı ve sosyal belediyeciliği getiren partiyiz. Türkiye’de yerel yönetimler tarafından ilk kez ortaya konulan kentsel dönüşümden toplu konut projelerine, metrodan metrobüse, hafif raylı sistemden biyolojik arıtma tesislerine kadar tamamı bugün bu salonda çoğu olmayan, birkaçı olabilen CHP’li sosyal demokrat belediye başkanlarının ve onların inanmış kadrolarının eseridir.

“Anayasa’nın bir maddesi yok derseniz bir başka maddesini tartışmaya açmayı kabullenirsiniz”
Öyle olunca devlet, egemenlik, birlik, beraberlik ne demek en iyi bilenleriz. Bir milletin devlet olması için bir ordusunun, ülkesinin, sınırlarının, kendisine ait parasının olması lazım. Elbette ki bu toplumun ortak sözleşmesi bir anayasası olması lazım. Bir Anayasamız var.

Hepimizin çok memnun olduğu, hepimizin üzerinde tam mutabık olduğu bir anayasamız yok, tam ve sivil bir anayasamız yok. Ama değiştirilemez ilk 4 maddesi ile bayrağı, vatanın tanımı, yurttaşlığın tanımıyla hepimizin üzerinde mutabık olduğu maddeleri ile bir Anayasamız var. O Anayasa hepimize yetkiler, görevler, sorumluluklar veriyor. Değiştirilene kadar hepimizi bağlıyor.

Tüm kurum, kişileri, yasama, yürütme, yargıyı bağlıyor. Eğer siz Anayasa’nın bir maddesini yok sayar, ‘Benim için yok’ derseniz bir başkasının başka maddeyi tartışmaya açmasını kabullenirsiniz. Maalesef öyle bir dönemde üretilmiş öyle yapay bir krizle karşı karşıyayız ki birileri çıkıyor Anayasamızın bir maddesine ‘Bu madde benim için yoktur’ diyor. Sebebi kendi kini, kendi güttüğü kin ve kan davası.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.