CEMAL ENGİNYURT AKP’Yİ TOPA TUTTU ”BU SEÇİM TOOG İLE SOĞAN, PATATESİN, KARNI AÇIN SEÇİMİ” !

CEMAL ENGİNYURT AKP’Yİ TOPA TUTTU ”BU SEÇİM TOOG İLE SOĞAN, PATATESİN, KARNI AÇIN SEÇİMİ” !
Yayınlama: 03.05.2023
Düzenleme: 11.05.2023 22:53
A+
A-

CEMAL ENGİNYURT AKP’Yİ TOPA TUTTU 

”BU SEÇİM TOOG İLE SOĞAN, PATATESİN, KARNI AÇIN SEÇİMİ” ! !

Bilindiği üzere seçim dönemindeyiz ve bu seçimde hem ülkeyi yönetecek  Cumhur başkanı, hem de Yeni yasama döneminin Millet Vekillerini seçeceğimiz seçim.

14 Mayıs 2023 GENEL SEÇİMLERİ yapılıyor.

Siyasi parti Millet Vekili adayları da seçilecekleri bölgelerde deyim yerinde ise sokak, çarşı, pazar demeden gerek açık havada, gerek salonlarda, gerekse çeşitli ST Kuruluşlarında, Dernek toplantıları, ora senin bura benim harıl harıl dolaşıyorlar.

İstanbul 1. Bölge Demokrat Parti  Altılı masanın bileşenlerinden bir parti olduğu için, Demokrat Partili Cemal Enginyurt ta Chp listelerinde seçimlere giren, Demokrat Partili.

 

 

Sayın Cemal Enginyurt ta İstanbul 1. Bölgeden Millet Vekili adayı olduğu için, gece gündüz  Partisine ve Altılı masanın bileşenlerinin Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılçdaroğlu’na oy alabilmek adına da sahalarda tam performans çalışıyor.

Cemal Enginyurt’un seçim sloganı da şöyle; Bir oy Kemale, bir oy Cemal’e.

Çekmeköy Anadolu yakası Taşdelen Ordulular derneğini Ziyaret eden Cemal Enginyurt Ordulular derneğinde çok sıcak karşılandı.

 

 

Aslen Ordulu olan Cemal Enginyurt’ta Ordulu hemşehrileri tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı.

Anadolu yakası Taşdelen Ordulular dernek Başkanı İş insanı Sayın Cemal Genç ve Yönetim kurulu üyeleri, Dernek Üyeleri. Vatandaşlar, Altılı masanın ilçe başkanları, ve iş adamları, çeşitli Stk üyeleri vardı toplantıda.

Dernek başkanı Cemal Genç ev sahibi olması hasebiyle tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek selamlama konuşmasından sonra sözü Cemal Enginyurt’a vererek, mikrofon uzattı.

Cemal Enginyurt’ta herkesi selamlayarak söze şöyle başladı; Çok kıymetli hemşehrilerim Orduluların arasında olmaktan, buradaki samimiyetten, bana olan sıcak ilgiden dolayı hepinize çok çok teşekkür ediyorum dedi.

Siyasi konuşmasına geçerek, Ülkemizin siyasi açmazlarını, Akp nin ülkeyi doğru yönetemediğini, dahası hiç yönetemediğini çeşitli örneklerle vurgulayan Cemal Enginyurt en son Akp li Süleyman Soylu’nun ötekileştirici dilini, hakaretvari konuşmalarını, sert bir şekilde eleştirdi. Süleyman beyfendi konuşacak sözünüz kalmadı, ırmak bitti değil mi,?

Türk toplumunu kutuplaştırmaktan, ötekileştirmekten başka kullanacağınız dil olmadığı için yalanlara başvuruyorsunuz çok yazık çok yazık dedi.

…Ve ekleyerek devam etti.

Cemal Enginyurt; Binali Yıldırım’a göre bu seçim ‘işgalcilere karşı istiklal mücadelesi’ imiş.  Binali bey sizde hiç mi ahlak edep haya yok  arkadaş, insan azıcık ne konuştuğunu bilir, tartar değilmi?

Binali bey Keşke Yunan galip gelseydi diyenlerle sizler aynı tarafta olanlar değil mi siniz?

İstiklal Marşımızı yazılı metinden bile yanlış okuyan kişi siz Binali Yıldırım siz değil mi siniz? 

Türk halkına martaval satmayın artık, toplumumuz yalanlarınızı yemiyor, kanmıyor bunu kafanıza iyice sokunuz.

Sözlerine şu sözlerle devam eden Cemal Enginyurt; Bana göre de bu seçim Mustafa Kemal Atattürk’ün  askerleriyle işgalci güçlerinin savaşı diyerek, ülkemizin Ekonomik konularına deyindi.

Biz diyoruz ki  Sürtün litresi 25 lira, Yumurta 5 Türk lirası soğan 35 lira olmuş, bırak TOOG’u görmedin mi diyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ın İfadesiyle iyi bir ev alabilmek için, iyi bir araba alabilmek için, konsere gitmek için, yurt dışına gitmeyi düşünecek kadar, yoldan çıkmış bunlar diyor.

Yav arkadaş gençlerin umudunu kırmışsın sayın Erdoğan, bunu artık görmeyecek kadar aklınız tutulmuş farkına varın artık.

Gençlerimizin, insanımızın geleceğini karartım, hayallerini yıktım, demiyorsunuz.

Türkiye’de Yazılıdan 96  alıp ta mülakatta eledim demiyorsunuz, torpil var, yandaşlık var candaşlık var demiyorsunuz, ülkemizin ihtiyacı olduğu Doktora git diyorsunuz, ülkemizi ekonomik zorluklardan dolayı zorunlu olarak terk eden Mühendise Mimara, Akademisyene, git diyorsunuz, sonrada hakaret dilini bir türlü bırakmıyorsunuz, yazık ülkemize çok yazık oldu, 21 yıl Akp sayesinde heba oldu.

Cemal Enginyurt sözlerine  şöyle devam etti; Ben taze Chp li oldum,  Fetöcü oldum, Fetö beni görse cemati bırakır yemin ederim.

Altılı masanın bileşenlerine yani Akp nin karşısında siyasi rakip olarak irili ufaklı, küçüklü büyüklü farketmeksizin, kim varsa üstten aşşağıya, aşşağıdan yukarıya her gün hakarete uğruyoruz.

Bakın arkadaşlar, Pkk lı olduk, Dinsiz olduk, Komünist olduk.

Önder Aksakallı diye bir Demokratik Sol Parti’nin genel Başkanı var, Cumhur ittifakına katıldı bize kafir diyor.

Arkadaş sizlerin ellerinizde din ölçer mi var? hemen Akp ye geçince Müslüman oldunuz, biz dinsiz öylemi?

Sana diyorum ki Öder Aksakallı; Ha de oradan be hadsiz, ne konuştuğundan haberi olmayan zavallılarsınız sadece…

Rahmetli Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Cumhur ittifakına niye katıldım biliyor musunuz diyor? Millet ittifakı dinsiz, Komünist, Pkk lı, Dhkp ci, yani ChP ile birlikte olan herkese bu söylediklerimi isnat ediyor. Bende Cemal Enginyurt olarak, Fatih Erbakan’a diyorum ki; Ey Fatih Erbakan, Babanın kemiklerini Mezarda bari sızlatma, Rahmetli baban Akp nin nasıl bir parti, nasıl bir kimliğe sahip olduğunu, Amerikan, İngiliz, Siyonizmin temsilciliğini nasıl yapıyor, onlarca örnekleriyle anlatmıştı da, Fatih Erbakan babasının hiç ama hiç dinlememiş, yada Akp nin tarumar ettiği ülkemizden önüne pay kapma hırsı, yada da egosu, başka bir şey olamaz. Ey Fatih Erbakan, görüyorum ki, baban sayın Necmettin Erbakan’ın bir cümlesini bile kendine örnek almamışsın  diyerek ser bir şekilde eleştirdi.

Sözlerini bu günün siyasi kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı, ötekileştiric, dili atmosferine getirerek, arkadaş ülkemizde bir seçim var ve bizlerde Türkiye Cumhuriyeti olarak, demokratik yollarla bir genel seçime gidiyoruz, hepsi bu dedi.

Ülkemizin Ekonomi konusuna söyle ileriye dönük olarak bakarsak gidişat asla hiç iyi değil, bir yede duvara toslayacağız ama Akp de kestiremiyor, tedbir alamıyor, önüne geçemiyor, Ekonomimiz, freni boşalmış araba gibi şahlanmış, nereye, hangi uçurumdan aşşağı tepe taklak uçacağımız belli değil, yada hangi duvara toslayacağımızı Türk halkıda kestiremiyor.

Cemal Enginyurt şöyle devam etti; Konuşmamın başında da deyindiğim gibi, bizim vatandaşlarımızın, aalım gücü yok olmuş, Türk lirası yerle yeksan olmuş, alım gücü %250 lere düşmüş, Akp ve en başta genel başkanları olmak üzere tüm szcüleri konuşmalarında bu son vereceğim örnekler gibi örneklerle yokluğu, yoksulluğu hala kamufle etmeye çalışıyor. Sözlerine devam eden Enginyurt; İşte bizde o nedenle diyoruz ki; bu seçim, satın alma gücü yok olmuş, pazarda manavda, çarşıda rahatça ihtiyaçlarını karşılayamayan yoksul halkla, Sarayda yaşayan Akp elitlerinin arasındaki seçim olacak.

patates alamayanla soğan alamayanla, 1150 odalı Saraylarında Manda yoğurdu yiyenlerin seçimi olacak!

Bu seçim 11 ilimizdeki depremde göçük altında kalmış,  İmar barışıyla, kendi evlerinde canlı olarak tabutlara girmiş, geride büyük acılarla kalanların ve Akp nin seçimi olacak.

Kısacası bu seçim TOOG övünen Akp ile, sokakta, çöpte, yiyecek toplayan yoksulluk çeken Türk toplumunun karın doğru dürüst doyamayan açların, seçimi olacak…

 

 

 

Haberasi Basın, Yayın, Genel Kordinatörü
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.