Torba yasa ile Meclis’ten geçecek çalışan emekliye ikramiye ödemesi için yeni bir gelişme yaşandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilerimize 5 Bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı” diyerek müjdeyi duyurmuştu.

TBMM’DEN GEÇTİ

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmeleri gerçekleştirildi.

Teklifin, çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesine ilişkin 55’inci maddesi kabul edildi.

Memur Emeklisine Zam Oranları Açıklandı (3)

Dolar kaç liradan işlem görüyor! 26 Aralık Salı güncel Dolar, Euro alış satış fiyatı

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ödemeye dair kanun teklifinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte SGK çalışması başlayacak ve ödeme tarihleri belirlenecek.

Torba yasanın 27-28 Aralık tarihlerinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşacağı öngörülüyor. Hemen ardından çalışan emekli ikramiye ödemelerinin başlaması da beklenenler arasında.

İkramiye ödemeleri emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Düzenlemenin yılsonu Meclis adımını tamamlaması halinde Ocak ayında ödemelerin hesaplara geçmesi bekleniyor.

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye TBMM’den geçti! Ödemeler ne zaman yapılacak? https://www.polatlipostasi.com/calisan-emekliye-5-bin-tl-ikramiye-tbmmden-gecti-odemeler-ne-zaman-yapilacak