BAYBURT ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI MEVLÜTOĞULLARI;” 2024 yılında araç muayene ücretleri için planlanan zam sürücülere büyük bir yük getirecektir” Dedi

BAYBURT ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI MEVLÜTOĞULLARI;” 2024 yılında araç muayene ücretleri için planlanan zam sürücülere büyük bir yük  getirecektir” Dedi
Yayınlama: 15.11.2023
Düzenleme: 15.11.2023 18:43
A+
A-

Mustafa AKER- Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, 2024 yılında araç muayene ücretleri hakkında açıklamada bulundu

Bayburt Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları yaptığı açıklamasına şöyle devam etti;”Araç  Muayenesi İçin Planlanan Zamlar Kabul Edilemez.

Yüzde 50’nin üzerinde yapılması planlanan zammın vatandaşların belini bükecektir.

Özellikle ticari araçlar ile geçimini sağlayan bireylerin dikkate alınarak, fiyatların belirlenmesi gerekmektedir

2024 yılında araç muayene ücretleri için planlanan yüzde 58,46 oranındaki zammın ticari araçlara ve sürücülere büyük bir yük getirecek.

Özellikle ticari araçlara yıllık muayenede özel bir indirim yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığını öngörmekteyiz. Mevcut mali zorluklar araç sahiplerini olumsuz etkiledi. Bu zamların kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz.

Ayrıca muayene ücretlerini geciktiren araç sahiplerinden alınan aylık yüzde 5 faizin de adaletsiz olduğunu düşünmekteyiz.

Bu yıl ekim sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 28 milyonu geçmiş durumdadır. Bu araçların yaklaşık 10 milyonu ise ticari araçlar oluşturmaktadır.

Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren ticari taksi, kamyon, otobüs, minibüs, midibüs ve buna benzer araçlar bir yıldan sonra her yıl araçlarını muayene ettirmekle yükümlü bulunmaktadır.

2023 yılında otobüs, kamyon, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar için 1.149.00 TL, Traktör Motosiklet ve Motorlu Bisikletlerde ise 585.00 TL’dir.

Araç muayene ücretinin kredi kartıyla ya da banka kartıyla ödenmesi durumunda bir de hizmet bedeli tutarı yansıtılmaktadır”Dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.