BANDIRMA TEMMUZ MECLİS TOPLANTISI ve KARARLARI İPTAL !

BANDIRMA TEMMUZ MECLİS TOPLANTISI ve KARARLARI İPTAL !
Yayınlama: 08.07.2023
A+
A-

***BANDIRMA TEMMUZ MECLİS TOPLANTISI ve KARARLARI İPTAL !

Evet, 06/07/2023 Tarihinde gerçekleşen Bandırma Belediye Meclis Toplantısı ve Kararları da… İPTAL edilmelidir !  İPTAL OLACAK !

Meclis Toplantı tutanağını vermiyorsunuz, ama toplantıda çektiğiniz gayri ciddi ve ses problemleri de olan video bu: https://www.facebook.com/bandirmabld/videos/981424623180840 

Bir 4 kişi ve şunu diyen bir yazı 'TEMMUZAYI MECLIS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ BAŞKAN KATI' görseli olabilir

5393 Sayılı Kanunu okumuyorsunuz da, merak edip baksanız keşke..! Ben, 1994 Belediye Başkan Adayıyım diye, başkan bile olmadan… o yasayı/ları hatmetmiştim. Hadi Başkan ve meclis üyeleri bilmiyor ve öğrenmeye de tenezzül etmiyor ! Belediyenin, Sizin bürokratlarınız yok mu ? Hukuk servisinizdeki Avukatlara, niçin maaş veriyorsunuz mesela ?  Nasıl, Belediye yönetiyorsunuz arkadaş ?

Öncelikle ; Eyyy mecliste gurubu/üyesi bulunan siyasi partiler ( CHP+AKP+İYİ PARTİ+MHP) siz ne iş yaparsınız arkadaş ? Belediye Meclis üyelerinizden, neler yaptığından, meclis gündeminden, meclis kararlarından… bir haberiniz var mı ? Gündemi, meclis kararlarını, parti yönetimlerinizde tartışıyor musunuz ? Hadi parti başkanları yazlıklarında tatil yapıyor, başkan yardımcılarınızdan meclisi takip eden, görevlendirilmiş bir partiliniz bari var mı ? Parti Başkanları tenezzül edip, Meclis Toplantılarına neden gelmiyorsunuz arkadaş ? Siyaset yapmayı, sizler ne sanıyorsunuz sahi ?  

Peki meclisteki gurup başkanvekilleri, parti sözcüleri… siz ne iş yaparsınız ? O mecliste, 4,5 yıldır hiç söz alıp konuşmamış, tek bir önerge vermemiş, önergelerde tek imzası olmayan meclis üyeleriniz var !  Ayda bir kere olan toplantılara, gelip-gelmeme konusunda zaten inisiyatif kullanıyorsunuz ve devamsızlık yaparak sallamıyorsunuz da, geldiğiniz de bari… mevcut gündem e veya önergelerle genişletilen gündeme, neden hakim değilsiniz ? Neden gündemi ve meclisi takip etmiyorsunuz ?

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Hukuka aykırılıkları görmek için yasaları, yönetmelikleri önümüze koyalım !

5393 S.Y : Madde 7 — Meclis toplantıları meclis toplantı salonu olarak belirlenen yerde yapılır. Toplantının bu yer dışında yapılmasının zorunlu olduğu durumlarda, toplantı gününden en az üç gün önceden üyelere bildirilmek ve belediye sınırları içerisinde olmak kaydıyla başkanın belirlediği yerde toplantı yapılabilir.

5393 S.Y : Madde 10 — Meclis, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar alır. Ancak karar yeter sayısı üye tam sayısının dörtte birinden az olamaz. Belediye başkanı, meclis üye tam sayısına dâhildir.

MEVZUAT :  ; https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=9529&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Yönetmelikleri ve içtihatları ve Danıştay Kararlarını da koyacam ileride…

Ve ; GELELİM TEMMUZ MECLİSİNİN, HUKUKA AYKIRI FİİLLERİNE ;

  • Meclis üyelerinizden vefat eden CHP Meclis üyesi Hüseyin KOÇYİĞİT in yerine, meclise yedek sıralamadan, sayın NECDET AYTEKİN girdi. Ve ; bu toplantıya da katıldı ? Lakin, bu değişikliğin meclise okunup, sonra da oylanması ile, NECDET AYTEKİN Meclisteki görevine başlayabilirdi. Bu işlem yapılmadı. Yapmadınız ? Esasa uymuyorsunuz amenna ! Peki neden usüle de uymuyorsunuz ? O zaman, yani şimdi ; NECDET AYTEKİN Temmuz Meclisinde yok sayılması lazım arkadaş ! Toplantı yeter sayısındaki varlığı da, karar yeter sayısındaki varlığı da… keenlemyekündür ! Yani YOK hükmündedir.

 Necdet AYTEKİN yok sayılırsa da ;  bu defa Belediye nin,  ölümden dolayı gereğini, gereği gibi yapmadığı için, dışarıdan gelip meclise oturanın üyeliğini var sayıp, parmak-kaldırıp indirmesini yasal gördüğü için, meclis başkanı ve meclis ;  yasalar önünde, görevi ihmal ve suistimalden sorumludur arkadaş. Muhtemelen, Yargılanacaklardır !

  • Başkan açılışta ; 10 Meclis üyesinin mazaret dilekçesi gönderdiğini, o yüzden katılmadıklarını söyledi. Ama mazaretler okunmadı, mazaretlilerin kim olduğu da okunmadı. Söyledi geçti… Mazaretlerin kabülüne diye, kabul edenler-etmeyenler, parmak kaldır-parmak indir şeklinde oylama yapıldı ve OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ, denildi. Video ya iyi bakınız, oybirliği yok ve çok kişi elini kolunu parmağını dahi kaldırmadı ! Alınan bu karar da, bu laubalilik te… hukuka aykırıdır. Bu tür oylamalar Meclise yakışmamaktadır !
  • Mazaret dilekçesi göndermeyenlerin de, isimleri okunmalıydı, okunmadı ! Hukuka aykırıdır.
  • Bandırma Belediye Meclisi 31 üyeden ve 1 Meclis Başkanından müteşekkil. Mazaretli-mazaretsiz, toplantıya katılmayan üyelere bakalım. Tutanaklar elimde yok henüz. Ama orada görüp, gözle sayabildiğim kadarı ile ; 18 üye oradaydı, Necdet AYTEKİN i ben de yok sayarsam, ( Meclis divanı ve başkan VAR saydı !) 17 üye oradaydı. 17, Toplantı yeter sayısı olarak yeterli diyelim.
  • Toplantı, yeter sayı ile açılmış olsa da, videodan görebileceğiniz üzere; İYİ Partiden Aydilek GÖNENÇ, konuşmasından sonra da… CHP den Metin OK, toplantıdan ayrıldı. Daha başka bir iki üye daha dışarı çıktı. Tekrar girdiler mi bilmiyorum. Gördüklerim üzerinden konuşalım. 17 sayısı 15 e düştü mü ? Düştü ! Peki, (meclis gurup başkanlarına bu yüzden çatıyorum, yeter üye sayısı var mı diye niye yoklama istemediniz ?) yeter sayısı olmayan meclisten, karar sayısı diyerek… kararları nasıl geçirdiniz ? Aldığınız tüm kararlar, HUKUKA AYKIRIDIR efendim !
  • Bir 3 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir
  • Gelelim gündemin 1. Maddesine. Sunullah Caddesindeki esnafın dükkanlarını, binaları güzelleştireceksiniz. Makyaj yetkisi yani… Başkan ne istiyor ? Bana yetki verin, o caddede ki bina/dükkan sahipleri ile ben görüşeyim, onlarla sözleşme-protokol yapayım ve akabinde, bizim mimarlarımızın oluşturacağı projeyi orda ben yapayım-yaptırayım. Tek başıma yetki istiyorum dedi yani. Ortada bir plan ve proje veya taslak falan, yok ?

AKP li Meclis üyesi Basri ERSAN, yapım yetkisi olmasın, konu… komisyonlara indirilsin dediyse de, madde hiç değiştirilmeden, bildiğimiz klasik yöntemle ; KABUL EDENLER-ETMEYENLER, parmak kaldır-parmak indir yöntemiyle, parmaklar bile sayılmadan, meclisten aynen geçti. Yani tüm yetki tek başına, artık TOLGA TOSUN a ait. Bu karardan dolayı Meclis ve kararları iptal olmaz ise ; demiş olayım, SUNULLAH SÜSLEMESİNDEN herkese ZİMMET ÇIKAR !  Karar ; HUKUKA AYKIRIDIR efendim!

  • YASALAR AÇIK ! Meclis ; üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile, karar alır. Ancak karar yeter sayısı, üye tam sayısının dörtte birinden az olamaz. Belediye başkanı, meclis üye tam sayısına dâhildir. Toplantı yeter sayısının olmadığı yerde, karar yeter sayısı teşekkül ettirilip, karar/lar alınamaz ! Temmuz Meclisi, karar alamaz !

Hadi gelelim AĞUSTOS Meclisinin, 3 AĞUSTOS ta ; TATLISU Belediye Kampında ve açık havada yapılması için alınan karara..!

Madde 7- Ne diyor ? Meclis Toplantıları, toplantı salonu olarak belirlenen yerde yapılır. Bizim belirlenen yerimiz, Bandırma Belediye binasındaki, toplantı salonumuzdur. Ancak binada yangın deprem bir hasar olmuştur, zorunluluk doğmuştur, Başkanın belirlediği yerde… ancak BELEDİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE OLMAK kaydıyla, orada meclis toplantısı yapılabilir. Konu anlaşıldı mı ?

Bilebildiğim kadarı ile ; TATLISU Belediye Kampında, bir toplantı salonu yok. Muhtemelen toplantının, mevsime uygun deniz kenarında, kumsalda ve açık havada yapılması tasarlanmış olabilir. Görkemi güzel de olur ! Hava da atabilirsiniz bu görüntülerle. Ancak yine bilebildiğim kadarı ile TATLISU… Erdek İlçemizin sınırları içindedir değil mi ? Şimdi ; şenlikli ve ziyafetli geçecek Ağustos meclisine karşı çıktığım için, bana kızanlar olacak ta…Yapacak bişey yok !

Komşu ERDEK e sormak lazım. Meclis toplantılarını kaç kere, KURBAĞALI da, Bandırma da yapmış ?

İlçe sınırları dışına çıkarak, BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI… icra edemezsiniz diye düşünüyorum. Yasa ve yönetmelikleri, Başkan da biliyor olması lazım. Meclis üyeleri de, biliyor olması lazım. Katılan meclis üyelerinin yeter sayıları  olmasa da, bu konuda itiraz etmemeleri de, bir garabet ve gariplik ! Alınan bu kararı da, bu yüzden HUKUKA AYKIRI buluyorum.

GELELİM NETİCEYE… Meramımızı sanırım anlattık ! Şimdi, ama hemen şimdi… Bandırma Belediye Meclisi, Olağanüstü toplanıp… önceki meclis toplantılarındaki hukuka aykırılıkları tespit edip, bunları düzeltmenin, icabına bakmalıdır. Aksi takdirde, bu kararlardan zarar gören bir Bandırma lı, Balıkesir İdare Mahkemesine, İPTAL Davası tesis edebilir. Yürütmeyi durdurabilir ve Toplantıyı, kararları ile birlikte iptal ettirebilir. Biz Avukatız, hukuku bizden iyi, sizler mi bileceksiniz diyebilirsiniz de… Adınızı yazdırırken, Belediye Başkanı yerine AVUKAT diye yazdırmayı üstün güç imtiyazı sayabilirsiniz de… Ticaret Odasına peşkeş çekmek için, acelecilik yaptınız ve hata da yaptınız, yapmaya da devam ediyorsunuz. Yasaları da çiğnediniz. ANGUS tahliyesi konusunda da, halk sağlığını korumadınız mesela, liman işletmesine ihtar/ceza gibi bir yaptırım… uygulayamadınız mesela. Bu hususta da, Liman İşletmesine kayırıcılık yaptığınız için, bir Bandırmalı, sizler hakkında SUÇ DUYURUSUNDA bulunabilir, başınız ağrıyabilir… bilin istedim! Ya; görev ve sorumluluklarınızı yetkileriniz gibi, mevcut yasalara uyarak yerine getiriniz, ya da; yapamıyorsanız, çekip gidiniz !  08/07/2023  NOGAYTÜRK

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.