YOLSUZLUKLAR KAPATILMASIN..! KOMİSYON NEDEN KURULMADI ?

Yayınlama: 08.09.2023
A+
A-

YOLSUZLUKLAR KAPATILMASIN..! KOMİSYON NEDEN KURULMADI ?

İlgi Meclis Toplantısı :  https://www.facebook.com/bandirmabld/videos/818981362940671 

Bir 4 kişi görseli olabilir

Bandırma Belediyesinde, uzun süredir çalkalanan yolsuzluk söylentileri hakkında, bu akşamki EYLÜL-2023 Meclis toplantısında, AKP Grup sözcüsü Zeynep Özgün, gündem dışı söz aldı ve ; Belediye Park Bahçeler Müdürü  (Z.K)  hakkında, Eriklide ki çiftliğinde, Malta Deresi  inşaatlarında da kullanılan aynı malzemelerin kullanıldığı, buradaki nakliyenin ve imalatın Belediye araçları ile yapıldığı hakkında, yerel basında yazılar çıktığını… https://velhasilgazetesi.com/yerel/belediyede-mudur-olmak-varmis.html?fbclid=IwAR1mYFhTPeTgzlzD0URll6fP3sDPk_8D8dL1rz4MrdIvlPJ3uppG_3qwpRk

Bandırma Kent Konseyinin, GRAND ASYA Otelinde bir programı için kişileri ağırladığını ve masrafların miktarını, nereden ödendiğini… (Kent Konseyleri Birliğinin harcamaları Belediyeler tarafından karşılanabilir ama, platformların resmi hüviyetlerini bilmiyorum, karşılanıp karşılanamayacağı hakkında, hukukçular karar vermeli. Kent Konseyine, 4,5 yıldır harcanan paraların bilançosunun halka sunulmasında fayda görüyorum.) sordu.

Belediyenin, emeklilerinin tazminatlarını ödeyemediği günlerde, Kuş Cenneti  Festivaline ciddi rakamların ( 8-9 milyon) ne-nasıl aktarıldığı… Soruldu ve bunun önerge olarak da sunulduğu, meclis gündemine alınacağını belirtti. ( FESTİVAL Komitesinin yaklaşık 10 milyonluk bütçesi hakkında, kim ne verdi ise, şeffaf olup açıklama yapılması yeterlidir.) Gizli sevişenler, eşgare doğurur biliyorsunuz!

Belediye Başkanı Tolga TOSUN’da : Kesinlik kazanmış bilgiler… dediniz, nasıl kesinlik kazanmış ? Mahkeme kararı mı var, noter onaylı mı gibi… elimizde sadece fotoğraflar-taşlar gibi, gazete yazıları gibi bir şeyler var… Bu konuda zaten işlem başlattık, muhakkik atamasını yaptık, arkadaşlar delilleri ve bilgileri topluyorlar. Burda, belediyenin kamyonu kepçesi kullanılmış mı, kullanılmamış mı? Burda ihtilaflı durumlar var diyerek, Daire Müdürü hakkında suçlama yöneltilemeyeceğini ima etti. Müteahhit ile ilgili sıkıntılar olduğunu, ihalesini fesh ettiklerini, teminatını yaktıklarını, ihale yasaklısı yaptıklarını ve müteahhit ile Belediye arasında da mahkeme olduğunu,  Z. K ile ilgili iç soruşturmanın devam ettiğini, mahkemelerinde devam ettiğini  (bildiğimiz kadarı ile; Belediyenin yaptığı bir suç duyurusu hala yok, ilgili müdür de… şu anda yargılanmıyor ! İç soruşturma sonucu da ortaya çıkarılmadı ! Belediyenin taraf olduğu bir mahkemede yok !)….falan söyledi.

Başkan Tolga TOSUN ; Park Bahçeler Müdürü hakkında soruşturmanın ADLİ VE İDARİ olarak yürüdüğünü belirtmiş olsa da, yasal gerçeklik böyle değil !  Müdürü hakkında,  Malta Müteahhidi ile  o da Z.K’yu mahkemeye vererek alacaklarını istemiş !  mahkemelik olduğunu söylemesi de yanlış… Bu davada verilecek karar ile, Belediyede hırsızlık, Belediyede yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkmaz !

Alacak-verecek davasındaki hukuk mahkemesi veya ticaret mahkemesi ;  bu taşlar, bu kumlar, bu malzemeler Belediyenin malzemesi, Belediyenin araçları  veya kiraladığı araçlar buraya taşımış veya bu araçların yakıtları, Belediye tankerinden çalınmış gibi bir karar… veremez !  Burası bir ticaret, bir hukuk mahkemesidir. Bunun sonucunu bekliyoruz demek, biz olayı örtbas edeceğiz, zaman aşımına uğratacağız demek gibi… bir mana çıkarır ki, bu mananın altında… kalınmaması lazımdır.

Böylesi kararları ; ne zamanki sayın Belediyemiz/Başkanı Savcılığa suç duyurusunda bulunur, sayın savcı da dava açılmasını Sulh-Asliye-Ağır Ceza Mahkemesi… birinden  ister ve iddianamesini düzenler ve hatta mahkemede bu iddianameyi ne zaman kabul ederse ancak… yargılama başlayabilir ve o yargılama davasında verilecek karar belki ; Belediyede varsa hırsızlık, Belediyede yapılmışsa yolsuzluk, bunu tespit edebilir veya bir kanıt ve emare olur ve bu mahkeme karar verir.

Ama bunun gereğini yapma sırası, hala Belediye Başkanında, hala Belediye Meclisindedir. Belediye Başkanı, kendi personeli ve kendi müteahhidi hakkında, belediyeye ait araçları yöneten ve kullananlar hakkında, Belediyeye ait taş ocağı ve yakıt tankerinin, belediye iş makinelerinin, kamyonlarının kontrolünü yapan personelleri hakkında, Malta deresinde ve Eriklide ve Edincikte görülen çalışanları olaya şahit tutmuyor ve suç duyurusunu yapmıyorsa, yapmayacaksa, iç tahkikatta muhakkik görevini savsaklıyor ve raporunu hala sunmuyorsa,  meclis üyeleri bunu yapmalıdır.  Yapmazlar ise ; yarın onlar da, Belediyenin/Devletin malına, hakkına sahip çıkmadıkları için, görevi ihmal ve suistimal ettikleri, hatta bunca gündeme geldiği halde, bilmiyorduk da diyemezler, bilerek ve isteyerek göz yumdukları için v.d muhtemelen yargılanacaklardır.

Bir 17 kişi ve şunu diyen bir yazı 'EYLÜL MECLISTOPLANTIMIZA HOS GELDİNİZ' görseli olabilir

Sayın Belediye Başkanımız da… kendisi avukattır madem, bu mahkeme ve soruşturmaların bitmesi gerektiğini  ( Başkan şunu unutmuş. Ülkemizde alacak-verecek mahkemeleri on yıllarca sürebilir, o mahkemeler bittiğinde kim öle, kim kala…) söyleyerek… olayı sürüncemeye bıraktığını, adeta ikrar etti. Başkanın görev süresi bile 6 ay sonra bitiyor ve bu açıklama ; olayın üstünü örtelim, sürüncemeye bırakalım anlamına gelmiyor mu ?

İsmini yazdırdığı her yere, AVUKAT TOLGA TOSUN yazdırıyor madem, kendisine teslim edilen Bandırmalının ve kamunun malını ve hakkını,  koruma kollama görevinin bilincinde olması gerekir. Yerinde olsam… kendi gurubu getirmiyor madem, muhalefet gurubu getirmiş madem… bu önergeyi fırsat bilir, hemen orada oylatır ve ARAŞTIRMA KOMİSYONUNU kurar, ertesi günü de, kaç aydır görevini savsaklayan muhakkini çağırır, ondan hemen kesin veya geçici raporunu sunmasını ister, Belediyenin avukatları da var, hukuk müdürü de var, onlarla yarın Bandırma Adliyesine gidip, suç duyurusunu yapardım. Bunu yapsaydı, kendinin de… partisinin de, meclis gurubunun da… başı ağrımazdı. CHP İlçe Başkanınında, bu olaya seyirci kalması, yarın partisinin… Belediyeyi kaybetmesine neden olabilecektir ! Ama bundan sonra, herkesin başı ağrıyacak gibi duruyor ! Basında çıkan haberleri kullanıp; bir savcı, re’sen bir soruşturma başlatabilir! Hatta ; Başlatmalıdır…Neden, Bandırma CHP Teşkilatı olaya el koymuyor? Neden, Belediye Başkanı ve 31 Meclis üyesi olaya el koymuyor ? Ellerini niçin taşın altından kaçırıyorlar ?

Bir 7 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir

Bandırma Belediyesindeki tek olay bu da değil. Komisyon kurulsaydı ;  XX, N.Ş, A.A, C.Y İX gibi isimlerin de, Erikli gibi Edincik te de, Dutliman da da aynı işlemleri yaptırdıkları, Belediyenin araç ve gereçleri ile özel kullanımlar yaptıkları ve bu olayların ortaya çıkacağından ürküp, ortaklıktan ayrıldıkları ve yolunu dahi yaptırdıkları yerleri, satışa çıkardıkları gibi… dedikodu mu dersiniz ? şehir efsanesi mi dersiniz, ihbarlar ve duyumlar kol geziyor. Tabii ki bunların hiçbiri, kesin bilgi değil ve hepsi iddia. Hatta, ihalesi fesh edilen Malta Müteahhidinin, fesihden sonra Belediyeye, ‘şu şu şu işleri sizin Park Bahçeler Müdürünüzün talimatıyla yaptım, paramı istiyorum’ diyerek Belediyeye 1,5 milyonluk bir fatura kestiği, faturanın Belediye birimlerinde gezdiği de, söylentiler arasında…

Belediyenin, Edincik sorumlularını, Taş Ocağı Sorumlularını, sorumlulularınızı dinlediniz mi mesela ? Malta Müteahhidi, madem Z.K hakkında alacak davası açıp ( bence onu kurtarmaya çalışmış), bu kişiler ile ilgili de alacak davalarını, bakalım açacak mı ? Belediyenin acilen, temizlenmek için bari, Araştırma Komisyonlarını kurup, personelleri ve meclis üyeleri hakkında, malvarlığı araştırması yapması gerekmiyor mu ? Biz polis değiliz, biz savcı değiliz gibi savunmalar… yerinde değil maalesef.

Bugünkü Meclis bir fırsattı… Araştırma Komisyonların kurulmaması doğru olmadı. Meclisteki üyelerin de sessizliği ;  calib-i dikkat (!) bir husustu. Seçim sattimali nin, çok sıcak geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Birikenler patlayabilir. Ve ; gerçeklerin, eninde sonunda ortaya çıkma gibi bir huyları vardır. Umarım meclis üyeleri meclisi TEK MADDE ile olağanüstü toplar, araştırma komisyonlarını kurar ve yetkin kişileri de aralarına alırlar da, bu tür olaylardan kurtuluruz !  Tanrı Bandırmayı Korusun!   07/09/2023   NOGAYTÜRK  

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.