BANDIRMA CHP KONGRESİNİN 2023 RESMİ !

Yayınlama: 25.08.2023
A+
A-
BANDIRMA CHP KONGRESİNİN 2023 RESMİ !
Öncelikle şurada anlaşalım…Kongreyi izledim. Ben CHP li değilim, CHP deki iç mücadelede de, bir taraf değilim. Tarafları tanıyorum sadece ve iki tarafta da dost ve arkadaşlarım var. Değerlendirmem objektif olacak diyorsam da, doğal olarak benim gözümden, benim çektiğim resimden, kongreyi değerlendirmek olacaktır… Önemsersiniz, önemseyebilirsiniz… o da sizin takdiriniz olur !
Bir 12 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Ramazan Narin BANDIRMA CHP KONGRESİNİN "RESMİ"' görseli olabilir
Dün, 5 Yıldızlı GRAND ASYA OTELİ nde yapılan ilçe kongresi, umulanın üstünde bir heyecan ve kalabalık a sahne oldu. Görebildiğim kadarı ile CHP nin mevcut milletvekilinden Ensar AYTEKİN Divan başkanıydı, Serkan SARI ve eski milletvekilleri Sedat PEKEL, Namık HAVUTÇA, bazı CHP li Belediye Başkanları ve Bandırma Belediye Başkanı misafirler arasındaydı…
Kongrede katılım oranı da yüksek. 363 delege oy kullanmış.  7 tanesi protesto için, kendilerini listelerde göremedikleri için… GEÇERSİZ oy kullanmış, öyle görünüyor.  BEYAZ LİSTE 215 Oy, MAVİ LİSTE 141 Oy almış ve seçimi Mehmet ATAK Başkanlığındaki, liste kazanmış. Mehmet ATAK ı kongrenin sonunda tebrik ettim, burda tekrar etmeme gerek yok.

Bir bilet koçanı ve yazı görseli olabilir

Öncelikle ; 5 Yıldızlı GRAND ASYA Oteline ne kadar para ödediniz bilmiyorum da, Belediye elinizde, Belediyeye ait Barış Manço, Santral Kültür gibi kongre yapabileceğiniz, sükseli yerleriniz varken, sosyal demokrat olarak, niye 5 Yıldızlı oteli tercih ettiniz ? ( Son günlerde CHP bütün programlarında bu otelde yapıyor, otel ile olan ilişkinizi kamuoyu merak ediyor ?)  Paramız var gücümüz var diye, sükse yapmayı ben CHP lilere yakıştırmadım arkadaş !
Size göre belki normaldir de, son dakikada listeden sileceğiniz veya listeye dahil edeceğiniz isimler olduğunuzu hesap ediyor olabilirsiniz de… İlçe Başkan Adayları, kongredeki divan kuruluncaya kadar listelerini iyi gizlediler. Listeler, sadece oy hakkı olan delegeleri ilgilendiriyor diye düşünmeleri, yanlıştı. Kendinizi parti olarak halktan soyutlamanız yanlıştı. Listeleriniz biz halkı da ilgilendiriyordu, kongreden önce görüp, fikir yürütme hakkımızı elimizden aldınız…bu yaptığınızın da bir faşizm ve halkı, hatta delegeyi bile küçümsemek olduğunu bilerek, umarım bir dahaki kongrede tekrar etmezsiniz ! Listeleri, delegelerinizde önceden görüp bilmek hakkına sahiptir. Kapalı kapılar arkasında dizayn edilen SOL SİYASET, sol a da aykırı, sosyal demokratlığa da aykırı !
 Ayrıca dikkat çeken bişey vardı. Biliyorsunuz, bu kongrelerin akabinde CHP Büyük Kurultay ı var. Girdiği bütün seçimleri kaybetmiş olmanın ezikliği ile, CHP Genel merkezinde bir yapısal değişiklik öngörülüyor ve bu değişimin Genel Başkandan başlaması gerektiği husus kamuoyunda tartışılıyor. Türkiye’nin gündemini CHPDEKİ DEĞİŞİME getiren, C.B Recep Tayyip ERDOĞAN bunları konuşturarak çok başarılı da, bu değişimi nedense tek bir konuşmacı gündeme getirip konuşmadı ve konunun tartışmasını yapmadı ! ? Böyle bir talep yokmuş gibi, kim gelirse biz ona tabii olacağız nasılsa diyerek tavırlar sergilediler ! Bunu ben korkak sol siyaset olarak değerlendirdim. Öyle ya, tarafını belli edemeyen, değişim isteğini veya karşıtlığını ifade etmekten korkan sol siyaset !
Kongrede, İlçe Başkan Adayları ile listelerimi yarıştı ? Yoksa, paralel CHP gibi çalışan eski Belediye Başkanı Dursun MİRZA ile, mevcut Belediye Başkanı, sermayeyi arkasına aldığı söylenen Tolga TOSUN mu yarıştı ? Bu sorularımızın cevaplarından, konuya girelim…
 TOLGACILAR ile DURSUNCULAR savaştı !
Kongrede Başkan Adaylarının isimlerine, yönetime aldıkları veya il delegasyonuna yazdıkları isimlere de bakılmadı. Mehmet ATAK çılar ile, Cemal ADIGÜZEL ciler diye de bir bloklaşma olmadı.Yani kongre İlçe Başkanlığı seçimi diye tezahür etmedi. Tezahür eden ; MAVİLERLE BEYAZLARIN yarışması idi. Delege seçimlerinde 255/95 üstünlük sağlamasına rağmen MAVİLER Beyaz delegeleni ne kadar etkileyecek ve MAVİYE devşirecek idi. 215 e 141 rakamlarına göre, Maviler beyaz delegelerin bir kısmını kendi taraflarına devşirmiş gibi olsa da, 95 sayısı 141 e çıksa da, bu sonuç yetmedi. Ama asıl gerçekleşen TOLGA TOSUN-DURSUN MİRZA savaşıydı ve Tolga TOSUN kazandı. Beyazlar stratejilerinde kazandıkları başarılılar. Maviler, kaybettikleri için başarısız !
Tuttukları tarafın ama CHP nin kazanması için konuşanların hiçbiri, dikkat ettiyseniz TALEP ETTİĞİMİZ 2 YILLIK YÖNETİM SÜRECİN de şunları şunları yapacağız diye bir hedef çıtası ortaya koymadılar. Belediye, nasılsa CHP de, nasılsa CHP gene kazanacak diye yanlış hesap yaptılar. ( 2024 Yerel seçimlerinde Bandırma da CHP kaybedebilir, bunu düşünen söyleyen olmadı, ben söyleyeyim. Belediye babanızın malı değil, tapulu mülkünüz değil, kaybetme olasılığınız var ! 2 yıl için bir başarı senaryosu yoktu mesela, 2 yıl için şunları şunları yapıp CHP ni şöyle yükselteceğiz, CHP ne oy vermeyenlerin de oylarını da şu sebeplerle alacağız gibi bir hedefleri de, vaadleri de yoktu mesela ! Yani, 2 yıl için siyasi hiç bir projeleri yoktu. Projemiz şu, şunu şunu vaad ediyoruz diyen bir ADAY da olmadı, konuşmacı da olmadı ! Bu yüzden, adayların projeleri oylanmadı diyorum. Yoktu ki !
Benim gözden kaçırdığım, aday veya ekilere ait bir proje vardıysa lütfen not edin !
Yani kongrede, ilçe başkan adayı, yönetimi ve projeleri oylanmadı. Oylanan neydi peki ? Dursun MİRZA idi, TOLGA TOSUN idi…Kongrenin asıl kahramanları, onlardı !
İç muhalefet diyebileceğimiz Mavi Listenin adayı Cemal ADIGÜZEL i dinledim. Biliyorsunuz, Cemal ADIGÜZEL ismi, paralel CHP ofisi olarak kullanılan Dursun MİRZA ofisinde belirlendi ve ilan edildi. C.ADIGÜZEL de, çıkarıldığı yere yakışmak için, bütün konuşmasını Dursun MİRZA dönemine, o dönemde yapılan hizmetlere ayırdı. Tolga TOSUN un halkta karşılığının olmadığını, ama DURSUN MİRZA nın gözle görünen hizmetleri olduğunu söyledi bol bol. Benim için garipsediğim bir ilçe başkan adayı konuşması idi. Ben gelirsem, şunları şunları yapacağım cümlesini bile kullanmadı. Tolga TOSUN a bol bol eleştiri yöneltti de mesela, neden BEYAZ Listede 7 tane Belediye çalışanı olduğunu soramadı ? İsimlerini de veremedi ! Beklerdim ki mesela ; ARKADAŞ SİZ CHP İLÇE ÖRGÜTÜ Mİ KURUYORSUNUZ ? YOKSA BELEDİYE CHP SİNİ Mİ KURUYORSUNUZ ? Öyle ya, Belediye CHP li olabilir ve Belediye CHP ne ait değildir. CHP de Belediyeye ait değildir ! CHP ni, Belediye partisi yapmayın diyebilirdi !
SERMAYE diye suçladıkları Beyazlar için bu suçlamayı yapıyorsanız, doğal olarak arkasından ne beklenir. Onlar SERMAYE, onlar PATRON, onlar Ticaret Odası ve Bansiad, onlar BURJUVA, onlar ROTARY-LİONS, onlar KOMPRADOR… ama biz HALK ız ! Bunu diyebildi mi ? Bunu diyebilenleri duydunuz mu ? Çünkü, Beyazlar öyleydi belki, ama Maviler de aynı güçleri içlerinde barındırmıyor mu idi ? Bizde para yok, sermaye yok, patron yok, odalar-siadlar yok, Rotaryen Lions yok, Burjuva da değiliz diyebildiler mi ? Hayır !
Peki, CHP genel siyaseti, kurucu unsur-kuruluş ilkeleri ve ATATÜRK gündeme getirilebildi mi ?
Eski CHP Milletvekili Sedat PEKEL, konuşurken protesto edildi salon boşaltıldı diyenler objektif olsunlar. Benim gözlemlediğim, Dursuncular konuşurken Tolgacılar, Tolgacılar konuşurken de Dursuncular salonu hep terk etti ve kongre salonundan ziyade dışarısı ve kulisler daha kalabalıktı. Pilav-Ayran kuyrukları daha kalabalıktı. Salonu terk etme eylemini, Namık HAVUTÇA konuşurken de yaptılar, Serkan SARI konuşurken de…adaylar konuşurken de !
Divan Başkanlığı görevi, siyasi tecrübesi olanlara verilir. Ensar AYTEKİN in Divan yönetimi tecrübesizlik göstergesi oldu, iyi de olmadı.Bir 4 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir
TOLGACILAR denilen Beyaz Listenin Adayı MEHMET ATAK ; Değişim derken, Bandırma CHP sinin dinazorları denilen eskilerin yerine gerçleşmeyi ve kadın adayları yönetimde bulundurmayı savunuyordu. Maviler kadar kadını yönetimine almadı. Gençleştirmeyi de YAŞ olarak düşünmüş olacak ki, yaş ortalamasını genç tuttu. Ama asıl gençleştirmenin, siyasette yeni ve ufku açık, konuşan, düşünen, üreten kişiler olduğunu hesaplayamadı. Listede adı geçen gençlerin parti politikaları uygulanırken halk ve basın karşısındaki maharetlerini, hep birlikte göreceğiz.
Vesselam, siyaset zor zanaat ve siyasetin bir strateji sanatı olduğunu unlar da kazanarak-kybederek öğrenecekler. Kazananlara ve kaybedenlere söylemiş olayım. Bugüne kadar Bandırma Belediyesi çantada keklik zaten bizim diye siyaset ürettiniz, 2024 te hüsran yaşayabilirsiniz.  Listeye giren isimlerinde tahlillerini yaparız bir gün !
İlk hüsranınız da, Belediye bizim…Yarın kurulacak Marmara OSB de, ipler bizim elimizde olacak ! Patronlarla biz temas edeceğiz diye düşünüyor olabilirsiniz, rantı niye başkalarına verelim diyebirsiniz de… hatta AKP ve AKP lilerle ortaklaşa rantı biz götürürüz de diyebilirsiniz. Belediyeyi aldık orada artık partililerimiz iş aş maaş alıyor, yarın OSB de de bunlar olacak diyebilirsiniz ! Ama ; hüsranın ayak sesleri kendi içinizden gelebilir ve kongrede sertleştirdiğiniz ikilik, birbirinize olan tahammülsüzlükleriniz, Bandırma ve Bandırmalılar için değil, kendinize şak şak yapanlar için partiyi araç yapmanız,  yarın bölünmenize yol açabilir. Genel merkeziniz bile işbu bölünme tehlikesini yaşarken, Bandırma da bu kaderi yaşayabilir… Yerel seçim sürecinde, önder saydığınız kişileri, başka partilerde görürseniz sakın şaşırmayın. Siz birinizi yerken, başka birileri at ı alıp üsküdarı geçerse…bu neden oldu demeyin ! Bu da benim uyarım olsun…   24/08/2023  NOGAYTÜRK

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.