BANDIRMA CHP DE… KURULTAY DELEGELERİ KİMLER OLACAK ?

Yayınlama: 22.09.2023
A+
A-

BANDIRMA CHP DE… KURULTAY DELEGELERİ KİMLER OLACAK ?

Bandırma CHP, ilçe kongresini tamamladı ve Mehmet ATAK ın başkanlığında, bir yönetim oluştu. Şimdi sıra, 24/09/2023 Pazar günü yapılacak Balıkesir il CHP Kongresinde.  Bandırma dan il delegesi olanlar arasında ( 84+2  kişi)…  Balıkesir den Ankara’ya gidecek, kurultay delegeleri (18 kişi) kimler olacak kavgası veya mücadelesini başlattılar..! Bandırma da, (2) kişinin kavgasını başlattı.

Bir 1 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir

Kavga demeyelim de, Bandırmadaki CHP liler arasında, yönetim kurulu ve delegeler bazında,  müthiş bir kulis faaliyeti yürütülmeye başlatıldı.

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Ankara ya, kurultay delegesi olarak, kimleri göndereceğiz ?

Kurultay delegeleri önemli, çünkü ; CHP Genel merkezinde Genel Başkanlık için DEĞİŞİM KAVGASI var ve Kemal KILIÇTAROĞLU diyenler ile, Özgür ÖZEL diyenler arasında bir mücadele olacak gibi ! Ersan ÖYMEN de cabası… Bandırma’nın kurultay delegeleri, bu adayların hangisinin yanında ?

Balıkesir CHP İl Başkanlığı adaylığında ; Eski il başkanlarından partinin emektarı İrfan BARIŞ ve Erden KÖYBAŞI, Uğur ÇELİKBAŞ, Ömür BOYUER’in isimleri geçiyor… İrfan BARIŞ ın ismi öne çıkıyor !

Bir 1 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir

Bandırma nın, Kurultay delegesi hakkı 2 kişilik..! Pazarlıkla, 3 e belki yükseltilebilinir…

Tüm siyasi partilerde olduğu gibi, kurultay delegeliği İL Kongresinde belirlenir. İlçenin desteklediği aday kazanırsa, ilçenin kurultay delegeleri de sorun olmadan kazanır. Genellikle de ilçede Başkanlığı kazanan Başkan ve ilçede Belediye de partinin elindeyse Belediye başkanı işbu 2 kişilik kontenjanı doldurur. Yani doğal kurultay delegelerinin, Mehmet ATAK ve Tolga TOSUN olması gerekir…

Peki tartışmasız böyle olması gereken durumda, Belediye Başkanının ve İlçe Başkanının önüne geçip, onları elimine edip, kim veya  kimler kurultay delegesi olmak istiyor ? Kimler bu konuda ilçe delegeleri üzerinde ve kazanacak il başkanlığı üzerinde etkili olmaya çalışıyor ? İsimleri ben de var da, Pazar günü il kongresinde, nasılsa ortaya çıkacaklar. Listelerin blok değil de, çarşaf liste olması durumunda da, öne çıkacaklar.

Henüz basına ve kamuoyuna yeterince tanıtılmamış genç bir ilçe yönetimi var. Bu yönetimin öncelikle yapması gereken, yönetimde yer alanları basına ve kamuoyuna tanıtmak için bir eylemsellik içine girmeleri…Geç bile kalınan bu konuda Bandırma CHP İlçe yönetiminin sessizliği normal değil. İlçe başkanından bunu telafi edecek bir faaliyet bekliyoruz. Aksi takdirde, bilinmeyen ve tanınmayan kişilerle siyaseti gereği gibi yapamazsınız ve kaybedersiniz ! Benden demesi..!

CHP Lİ BANDIRMA BELEDİYESİ NASIL ÇALIŞIYOR ?

Belediyenin İMAR Bölümüne, bir şey sormak için işim düştü.

Kimin astığını veya astırdığını bilemediğim, bir yazı yapıştırılmış kapıya, vardığınızda görüyorsunuz…

Bir şunu diyen bir yazı '8:30-12.30 PERSONEL PROJE PROJE/EVRAK KONTROL SAATİDİR. ZİYARET YASAKTIR. PROE 13.30-17.30 VATANDAŞIN MÜELLİFİNİN YAPI DENETİMİN PERSONEL İLE GÖRÜŞME SAATİDİR. BİLGİLERİNİZE...' görseli olabilir

Deniliyor ki ; bu bölümde çalışan personelimiz, mimar ve mühendislerimiz… sabahtan ellerindeki dosyalarla ilgili çalışıyorlar. Vatandaştan veya dışarıdan gelip soru soracak olanlara, bilgi alacak olanlara cevap veremiyoruz. Yani ; gelip bizim konsantrasyonumuzu bozmayın ! Aynı kaderi dışarıda plan-proje hazırlayan ve Belediyeye onay için getiren mimar ve mühendisler ve onların proje büroları da yaşıyor. Kim yaptı işbu PART TİME uygulamasını ? Kim icat etti ?

Amenna ve sadakna !

Öncelikle, Belediye bütün birimleriyle bir kamu kurumu olup, mesai saatlerinde bütün birimler öncelikle Bandırmalılara ve vatandaşlara hizmet sunmak durumundadırlar. Biz şu saatlerde hizmet vermiyoruz, hizmet isteyenler öğleden sonra gelsin diye bir mantık bir çalışma usülü olamaz !

Kusura bakmasın İMAR Personeli… Mesai saati dediğimiz zaman dilimlerinde, vatandaşı biz fultime değil parttime çalışıyoruz, bizim huzurumuzu, bizim konsantrasyonumuzu bozmayın sonra gelin şeklinde bir çalışma ortamını, mevcut Anayasa, mevcut kanunlar ve Belediye yasalarına göre yaratamazsınız. Varsa dayanağınız bir yöhetmelik, onu yazın o ilanın altına da bilelim ! Yönetmelikler de, kanuna uygun olmak zorundadır biliyorsunuz. Bandırma Belediye Başkanı Tolga TOSUN böyle bir yönetmelik çıkarmışsa, onu da bilelim ! Gereğini… biz vatandaş olarak yaparız !

Bakın, Belediyesinin çalışmalarını kontrol edip sahip çıkacak CHP İlçe Başkanı sayın Mehmet ATAK… Bakın, Bandırma halkına hizmet veren sayın Belediye Başkanı Tolga TOSUN… Kurultay Delegesi olma hakkınıza sahip çıkan ben (teamüller böyle), icraatlarınıza sahip çıkmıyorum ! Önümüz seçim, halkın karşısına çıktığınızda, şimdi yazarak sorduklarımı, sizlere sesli ve sözlü olarak ta sorarım, halk ta soracak, BİLİN DE…!  TTK 22/09/2023 NOGAYTÜRK

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.