GündemManşetSürmanşet

BAKIRKÖY BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: 40 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA TALEBİ!

Paylaş

 

BAKIRKÖY BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: 40 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA TALEBİ!
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik yürütülen “ihale usulsüzlüğü ve rüşvet” soruşturmasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 40’ı tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
27 Ekim’de başlatılan operasyon kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 62 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.
Savcılık  ifadelerinin ardından adli süreçte şu kararlar alındı:
40 Kişiye Tutuklama İstemi: Aralarında belediye personeli ve ihalelere katılan firma temsilcilerinin de bulunduğu 21 belediye çalışanı ile 19 şirket yetkilisi olmak üzere toplam 40 kişi, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.
17 Şüpheliye Adli Kontrol: Soruşturma kapsamında yer alan 17 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talep edildi.
Üst Düzey Müdürler Serbest: Aralarında Bakırköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Suzan Kurt ile Hukuk İşleri Müdürü avukat Sinan Derman’ın da yer aldığı 5 şüpheli, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada; 2024-2026 yılları arasında belediyenin farklı müdürlüklerince yapılan 42 ayrı mal ve hizmet alımı ihalesinde usulsüzlük yapılarak kamu zararı oluştuğu iddia ediliyor. Ayrıca iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak isteyen esnaftan hukuka aykırı şekilde para talep edildiği, ödeme yapmayanların işlemlerinin kasıtlı olarak geciktirildiği öne sürülüyor.
Hakimliğe sevk edilen 57 şüphelinin duruşma işlemleri Bakırköy Adliyesi’nde devam ediyor.
Paylaş

Asuman Yaşar

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir