ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan TRT Önüne Gidiyor.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan TRT Önüne Gidiyor.
Yayınlama: 25.04.2023
90
A+
A-

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, bugün saat 11.00’de TRT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 15.03.2023 tarih ve 126 sayılı kararında, “Radyo ve televizyon kuruluları oy verme gününden önceki 24 saat dışındaki seçim döneminde 2954 ve 6112 sayılı (RTÜK) kanunlarda belirtilen ilkelere titizlikle uymak suretiyle yayınlarını sürdürebileceklerdir” demiştir. Ayrıca;

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) ile Özel Radyo ve Televizyon Kuruluşları Yayınların da;

  • Radyo ve televizyon kuruluşları, tek yönlü, taraf tutan yayınlar Bu kuruluşlar yayınlarında demokratik kurallar çerçevesinde Cumhurbaşkanı adayları, siyasi partiler ve bağımsız adaylar arasında fırsat eşitliğini sağlamak zorundadırlar.
  • Seçimin başlangıç tarihinden itibaren oy verme gününden önceki yirmi dört saate kadar olan sürede, Cumhurbaşkanı adayları, siyasi partiler veya bağımsız adaylar radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabilirler. Siyasi partiler veya adayların açık veya kapalı yer toplantıları, radyo ve televizyonlarda canlı olarak yayınlanabilir” denilmiştir.

Haber-asi Genel Kordinatörü
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.