Asgari Ücret Tespit Komisyonu Yarın Toplanıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Yarın Toplanıyor.
Yayınlama: 12.06.2023
Düzenleme: 12.06.2023 09:21
A+
A-

Milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyecek olan asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek toplantıya çevrilirken masadaki oranlar da belli olmaya başladı. İşte son kulis bilgileri.

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir numaralı konu başlığı olarak gördüğü ekonomi ile ilgili adımlar atılmaya devam ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesi dünya gündemine büyük yankı uyandırdı. Bakan Şimşek yaptığı açıklama ile yatırımcılara seslenirken ayrıca söylemleri de “faiz arttırılışına gidilecek” yorumlarına neden oldu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLUYOR

Ekonomideki yeni adımlar yakından takip edilirken milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete temmuz zammı ile ilgili takvim de belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran’da bir araya gelecek ve ilk görüşmesini yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahibinde gerçekleşecek olan toplantıya işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

MASADAKİ ZAM ORANI NE?

Milyonlarca çalışanı etkileyecek olan asgari ücret zam oranında masadaki rakam da ortaya çıktı. Sabah gazetesinin haberine göre yeni asgari ücretin refah payı ile birlikte yüzde 30 olması beklenirken net ücretin 11 bin 58 lira, brüt rakamın da 13 bin lira olması ön görülüyor. Temmuz ayında asgari ücretin artmasıyla kıdem tazminatları son brüt maaş üzerinden hesaplanacak.

Yeni asgari ücretin hükümetin de bir çok kez dile getirdiği 500 dolar seviyesine yakın bir rakamın olacağı ön görülüyor. Böylece ara zam ile refah payının artması beklenirken son sözü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.