Arabistan’da Kupa İçin Büyük Düello

Arabistan’da Kupa İçin Büyük Düello
Yayınlama: 29.12.2023
A+
A-

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin düellosu bu kez Suudi Arabistan’a taşındı. Beş gün aranın ardından yine karşı karşıya gelecek ezeli rakipler, Süper Kupa’yı kazanarak taraftarlarına yeni yıl hediyesi vermek istiyor.Süper Lig şampiyonu sarı-kırmızılılar ile Türkiye Kupası şampiyonu sarı-lacivertliler, bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak Turkcell Süper Kupa maçında karşılaşacak. Al-Awwal Park’ta (Kral Suud Üniversitesi Stadyumu) yapılacak maç, TSİ 20.45’te başlayacak.

Müsabaka, Ülker Stadı’nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 114 yıllık rekabetteki 399. karşılaşma olacak.

Rekabette Fenerbahçe üstün
Tarihi rekabette galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor.
Sarı-lacivertliler, geride kalan 398 maçtan 148’ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 127 kez galip geldi. 123 maçta taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı 540 gole, Galatasaray 496 golle karşılık verdi.

Beş gün arayla ikinci derbi
Galatasaray ile Fenerbahçe, 5 gün aradan sonra ikinci kez karşı karşıya gelecek. Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında 24 Aralık Pazar günü Ülker Stadı’nda karşılaşan iki takım, yarın bir kez daha mücadele edecek. Kazanan takım, 17. Süper Kupa’yı müzesine götürecek. Ligdeki derbi 0-0 sona ermişti.

Son 10 derbide Galatasaray farkı
Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile yaptığı son 10 karşılaşmada üstünlük kurdu. İki takım arasında tamamı Süper Lig’de yapılan müsabakalarda Galatasaray 4, sarı-lacivertliler ise 2 galibiyet alabildi. Dört derbi ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu mücadelelerin 6’sında kalesini gole kapatmayı başaran Galatasaray, attığı 12 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü.

Galatasaray’da 3 eksik
Sarı-kırmızılı takımda üç futbolcu forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez ile göğüs kası yırtılması nedeniyle ameliyat edilen Sergio Oliveira, bugünkü karşılaşmada sahadaki yerini alamayacak. Ayrıca ağrıları bulunan Ziyech de maç kadrosuna alınmadı.Okan Buruk’un 4. Fenerbahçe derbisi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıların başında 4. kez Fenerbahçe derbisine çıkacak. Altyapısından yetiştiği ve futbolcu olarak büyük başarılar elde ettiği Galatasaray’a 2022-2023 sezonunun başında geçen Buruk, takımını Fenerbahçe derbilerine iyi hazırladı.

Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, geçen sezon Fenerbahçe ile yaptığı 2 derbiden de 3-0’lık zaferle ayrıldı. Buruk’un öğrencileri, bu sezon da ligde deplasmanda rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe’ye rakip olduğu söz konusu 3 derbide gol yemeyen sarı-kırmızılılar, rakip fileleri 6 kez havalandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.