AKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL AFŞAR’IN PROJELERİ ULUSAL BASININ DA DİKKATİNİ ÇEKTİ

AKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL AFŞAR’IN PROJELERİ ULUSAL BASININ DA DİKKATİNİ ÇEKTİ
Yayınlama: 01.03.2024
Düzenleme: 01.03.2024 15:38
A+
A-

İYİ Parti Akşehir belediye başkan adayı İsmail Afşar  geçen haftalarda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında 100 Günlük Acil Eylem Planının zaman yetmediği için % 42 anlattı  Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleşen aday tanıtım ve proje toplantısına Akşehir halkı ve çevre mahallelerden gelen Akşehirliler Atatürk kültür merkezi’ni doldurdu içeride yer bulamayanlar dışarıda kurulan sinevizyon’dan İsmail Afşar’ın projelerini büyük bir dikkatle dinlediler.

Siyaseti rakiplerini karalama yapmadan bir bayrak yarışı olarak gören, halka hizmeti hakka hizmeti şiar edinen bir siyasi kültürden geldiğini söyleyen İYİ Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Avşar; “Köklü bir tarihe ve kültüre, eşsiz doğal güzelliklere, verimli topraklara sahip, ülkemizin en güzide şehirlerinden olan Akşehir’imizde siz değerli hemşerilerime hizmet etmek için Belediye Başkanlığı görevine talip oldum. Konumu gereği çok önemli bir güzergahta olan şehrimiz, işlenmeye hazır bir cevher gibi, kalkınarak atağa geçeceği günleri beklemektedir. Yıllarca, bulunduğum görevler vesilesi ile edindiğim tecrübe, birikim ve gözlemlerimi Akşehir’de yapabilmenin hayalini kurdum. Aday olmadan önce  ekibimizle birlikte tarım, sanayi, turizm, eğitim, spor ve şehirleşme konularında şehrimizin eksiklerini  yapılması gerekenleri tespit ettik çözüm yollarını ürettik.  Ayrıntılı çalışmalarımız neticesinde şehrimizi her alanda yükseklere taşıyacak makul, mantıklı ve mali kaynağı planlanmış projelerimizi hazırladık. Vereceğiniz güç ve destekle projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz.

Akşehir’i ilk kez 3 K Belediyeciliği ile tanıştıracak planlar hazırladık. Kurumsal Belediyecilik, Katılımcı Belediyecilik ve Kalkınmacı Belediyecilik  insanları mutlu, geleceğe güvenle bakan bir Akşehir’i birlikte tesis edeceğiz.  Göç vermeyen, istihdam sorunu azalmış, kalkınmış bir Akşehir, ülkemize çok yakışacak

 

Milli ve manevi değerlerimizi en üst seviyede tutmak  farklılık gözetmeksizin tüm hemşerilerimize eşit hizmet ve adil bir yönetim için tüm gücümüzle birlikte çalışacağız.

 

.Pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşı, kamunun kalkınma hamleleri olması gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur.

 

Akşehir belediyesi olarak başta bütçe disiplini sağlayarak, şehrimizdeki meslek örgütleri ve üreticilerimizin de katılımıyla geniş tabanlı bir kooperatif ve şirketlerine planları ile Akşehir’imizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacağız. Şehrimizi farklı bir belediyecilik anlayışı ile yöneteceğiz .

 

İyi bir eğitim almış, 30 yıldır Ankara  siyasetinde önemli görevler ifa etmiş bir evladınız olarak, Akşehir’imizin menfaati için “haddini aşan” “üzerine vazife olmayan işleri yapan”, kararlı, tuttuğunu koparan bir belediye başkanı olacağıma söz veriyorum.”

 

Haberasi.com

TARIM YATIRIMLARIYLA TÜRKİYE’NİN GÖZDESİ OLACAĞIZ

 

Akşehir’in önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan şehrimizde çiftçinin sorunlarını çözmek, bu şehre yapılacak en büyük hizmetlerden biridir. Bu yola çıkmadan önce çiftçimizin tüm sorunlarını tespit ettik ve çözüm yolları aradık. Karşınıza dersine iyi çalışmış, kendisi de çiftçi olan bir belediye başkan adayı olarak çıktım.

Çiftçimizin tüm sorunlarını çözecek konuları projelerimiz hazır.

5 YILDA 5000 İSTİHDAM

 

Ulusal ve uluslararası yatırımcıları şehrimize kazandırarak Akşehir’i  güzel yarınlara taşıyacağız. 5 yılda 5000 kişilik istihdam hedefimiz için gerekli olan girişimlere hemen başlayacağız.

AFET EYLEM PLANLARI İLE DEPREME HAZIRLIKLI OLACAĞIZ

 

Bölgemizin bir gerçeği olan depreme ve iklim değişikliği nedeniyle oluşabilecek afetlere karşı oluşturacağımız afet eylem planları kapsamında; içerisinde 15 bin çadır, mobil baz istasyonları, telsizler, acil tıbbi müdahale ekipmanları, acil temel ihtiyaçlar ve tüm gereksinimlerin bulunduğu afet depolarını inşa edeceğiz.

 

Belediyemiz bünyesinde kuracağımız Kırsal Kalkınma Müdürlüğünde  ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, inşaat mühendisi, mimarlar ve diğer teknik ekipler sayesinde çiftçimize hizmet vereceğiz,

Tarım projelerimizin temelini profesyonel kooperatifleşme ve sözleşmeli üretim oluşturmaktadır

Kooperatiflerin elektriği. tohum, fidan, fide, gübre, mazot, ziraii ilaca kadar  kooperatif üyelerimize biz temin ederek alacağımız ürün bedelinden mahsuplaşacağız.

Kiraz, çilek, vişne, elma ve erik gibi ürünlerimizin değerinin altında satılması sorunlarını Akşehir Belediyesi olarak, ziraat odası ve ticaret borsasının da iştiraki ile Profesyonel Kooperatifleşme ve Bölgesel Meyve Borsası kurarak çözeceğiz.

 

Meyvecilikte çiftçimizin fazla para kazanabilmesi için kamu – özel sektör işbirliği modeliyle Kiraz Boylama-Paketleme-Şoklama Tesisleri ile birlikte Modern Soğuk Hava Depoları kurma projelerimiz var.

Akşehir’de meyve, sebze üretimi yapan çiftçimizin daha fazla para kazanması için Bölgesel Sebze Borsası kuracağız, ürünlerimizin aracısız Antalya, İstanbul gibi büyük şehirlerdeki hallerde pazarlanması için satış yerleri olacak. Hububat yapan çiftçimize ise Lisanslı Depoculuk yatırımlarıyla  sorunlarına ayrı ilgileneceğiz.

Çiftçimizin İstek ve  ihtiyaçlarına, sorunlarına tarım borsalarında Ücretsiz Kantar Hizmetleri ve Mobil Toprak Analiz Laboratuvarını  hizmete sunacağız.

Yapılması gereken projelendirme işlerimizi tamamladık.

REKREASYON ALANI İLE AKŞEHİR GÜZELLEŞECEK

Yıkılan İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi Arsasına, şehrin işyeri ihtiyacını karşılamak, halkımızın eğlenceli vakit geçirebileceği modern alanlar oluşturmak en önemlisi de gün batımından sonra sessizliğe bürünen şehrimizin canlı kalmasını sağlamak amacıyla Yeni İş Merkezi ve Rekreasyon Alanı yapacağız.

 

AKŞEHİR BELEDİYESİ TRAVMATOLOJİ VE ACİL CERRAHİ HASTANESİNİ AÇACAĞIZ

Acil yardım ve travmatoloji ihtiyacını karşılayan, çevre illere ihtiyaç gerektirmeyecek Travmatoloji ve Acil Cerrahi Hastanesini Kamu-Özel Sektör İşbirliği yöntemiyle biz kuracağız. Hastanemiz tam teşekküllü olarak tüm bölgeye hizmet verecektir.

5 YILDA 500 SOSYAL KONUT

Deprem bölgesi olan şehrimizde deprem risklerini azaltmak ve ekonomik ömrünü tamamlamış binaların can ve mal kaybına sebebiyet vermesini engellemek amacıyla kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle ortaya çıkacak geçici konut ihtiyacını karşılayacak aynı zamanda dar gelirli vatandaşlarımız için uygun bedeller ile kira ve satış olanağı tanıyacak 500 Sosyal Konutu şehrimize kazandıracağız

YENİ NASREDDİN HOCA STADYUMU VE SPOR TESİSLERi

Modern yapısıyla sporcularımızın ve taraftarlarımızın hizmetine sunacağımız; her yaştan vatandaşımızın birçok branşta spor yapabileceği ve güzel vakit geçireceği Nasreddin Hoca Stadyumu ve Spor Tesislerini Biz kuracağız.

 

 

 

AFET EYLEM PLANLARI İLE OLASI DEPREMLERE HAZIR OLACAĞIZ

Bölgemizin bir gerçeği olan depreme ve iklim değişikliği nedeniyle oluşabilecek afetlere karşı oluşturacağımız afet eylem planları kapsamında; içerisinde 15 bin çadır, mobil baz istasyonları, telsizler, acil tıbbi müdahale ekipmanları, acil temel ihtiyaçlar ve tüm gereksinimlerin bulunduğu afet depolarını inşa edeceğiz.

HER YÖNÜYLE AKŞEHİR PRESTİJ CADDELERE KAVUŞACAK

Yol ve Kaldırım Düzenlemeleri, Peyzaj Uygulamalarını yeniden prestij caddeler haline getireceğiz. Ayrıca Mustafa Kemal Paşa Caddesi’ni, alternatif Afyonkarahisar – Antalya bağlantı yolu haline getireceğiz

5 MEGAWATT GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Şehrimize kazandıracağımız 5 Megawatt güneş enerjisi santrali belediyemizin tüm enerji giderlerini karşılayacak belediyemize de yeni bir maddi kaynak alanı oluşturacağız.

 

Bu projeyi Avrupa Birliği ve Dünya Bankası gibi uluslararası fonlarla yapacağız.

 

Karayolundan geçen araçların Nasreddin Hoca Türbesine ziyaretlerini arttırmak için Karayolu ile Nasreddin Hoca Türbesi bağlantı yolunu yapacağız. Şehrimizde Turizm canlılığı ile birlikte esnafımız için de ekonomik getirisini sağlamış olacağız.

 

ŞEHRİMİZE MODERN BELEDİYE BİNASI

Vatandaşlarımıza tek noktadan ve daha iyi hizmet verebilmek için şehrimize  belediye hizmet binası yapımına ivedilikle başlayacağız…

UYGULAMALI ÖZEL MESLEK LİSESİNİ AÇACAĞIZ

İş garantili meslek gruplarında kalifiye usta yetiştirmek ve sanayinin ara eleman sıkıntısını ortadan kaldırmaya yönelik olarak Kamu destekli Akşehir Uygulamalı Özel Meslek Lisesi açacağız.

 

İŞGEM PROJESİ İLE GENÇLERİMİZE KENDİ İŞ YERİNİ KURMA PLANI

İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesini temelini Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu gibi mali kaynaklar oluşturmaktadır.

Kuracağımız İŞGEM işyerlerinde belirli mesleki yeterliliği olan gençlere, teknolojik bilişim alt yapısı kurulmuş kullanacakları bir işletme sermayesi, ulaştırma, reklam ve pazarlama destekleri vereceğiz

ETNOSPOR KOMPLEKSİ

Spor alanında geleneksel kültürlerin devamlılığı esasıyla ETNOSPOR Tesisi kuracağız.

HAYVAN PAZARI VE ET ENTEGRE TESİSİ

 

Yeni Hayvan Pazarı ve Et Entegre Tesisi yapacağız. Mevcut hayvan pazarını da Damızlık Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan üretim çiftliği olarak şehrimize kazandıracağız

SANAYİ BAĞLANTI YOLLARI GÜÇLENECEK

Akşehir Sanayisi Karayolu bağlantısını güçlendireceğiz. Şahıs mülkiyetlerinde küçük sanayi sitesi yapımını alt yapı ihtiyaçlarını acilen sağlayarak teşvik edeceğiz.

Ayrıca kamyon garajı ve itfaiyeyi farklı bir yere taşıyarak  sanayi rahatlayacak

Yapacağımız işyerlerimizi  esnaf ve dükkanı olmayanlara vereceğiz

 

SANAYİ SİTELERİ VE GALERİCİLER SİTESİ

Şehrimizde şu an Tisan’da faaliyette bulunan orta ölçekli imalatçılar ve  galerici esnafı kapsayacak 2 etaplı bir projemiz hazır

İmar kanununun 18. Maddesi kapsamında ada düzenlemesi nedeniyle sorun yaşayan vatandaşlarımızla çözüm yolunda beraberiz. Düzenlemeler için öncelikle 15. ve 16. Madde uygulamalarıyla çözüm sağlanmaya çalışacak, çözüm bulunamıyorsa 18. Madde uygulanacaktır.

Halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda 2018 yılında şehrimizde yapılan planlarda değişikliğe gidilecek, plan notlarına eklemeler yapılacak, imar planları ile köy yerleşik alanları genişletilecektir.

 

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.