Yerel seçimler için heyecan artıyor. Tam iki ay kalan yerel seçimler için partiler çalışmalarına hızla devam ederken, araştırma şirketleri de oy oranları için saha araştırmalarını yapıyor.

Bu kapsamda, geçtiğimiz seçimlerde AK Parti’nin birinci olarak çıktığı Bursa’da yapılan anket sonuçları ORC Araştırma şirketi tarafından açıklandı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımda, ORC Araştırma’nın anket sonuçlarına göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayı Mustafa Bozbey, rakibi Alinur Aktaş’ı geride bıraktığı görüldü.

Ak Parti'nin Kalesinden Beklenmedik Anket Sonuçları!3

(CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey)

Anket katılımcılarına ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi Adaya oy vereceksiniz?’ sorusunun yöneltildiğini belirten paylaşımda sonuçlar ise şu şekilde oldu:

• Mustafa Bozbey: %41,4

• Alinur Aktaş: %38,3

• Kararsızım: %10,3

Ak Parti'nin Kalesinden Beklenmedik Anket Sonuçları! (2)

VATANDAŞLAR ORC ARAŞTIRMA’YA TEPKİLİ

Anket sonuçlarını sosyal medyadan paylaşan ORC Araştırma’ya birçok vatandaş tepki gösterdi. Sonuçların doğru olmadığı yönünde tepki gösteren birçok vatandaş, “Genel seçimde çuvallayan anketçilerden birisiniz”, “Genelde Bursa’da 54.3 alan Cumhurun adayı 38.3 alacak diyorsunuz,yine geçen seçimde yaptıklarınız gibi uydurma bir anket olduğu oradan belli”, “İnandırıcılığı olmayan bir anket” şeklinde yorumlar geldi.