AK Parti,Belediye Başkan Adaylarını Açıklamaya Hazırlanıyor.

AK Parti,Belediye Başkan Adaylarını Açıklamaya Hazırlanıyor.
Yayınlama: 29.11.2023
A+
A-

AK Parti, aralık ayının ikinci haftasında belediye başkan adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. Erdoğan’ın aralık başındaki yurtdışı programlarının ardından aday belirleme komisyonu çalışmaya başlayacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ocak ayı itibarıyla cumhurbaşkanının miting programlarının başlayacağını duyurdu.

ADAYLAR ARALIK AYININ 2. HAFTASINDA DUYURULMAYA BAŞLANACAK

AK Parti’de adayların belirleneceği komisyon aralık ayının ilk haftasında toplanacak. Aralığın ikinci haftasında ise adayların açıklanmaya başlanması bekleniyor.AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Hem temayül yoklaması sonuçları hem de seçim hazırlıkları o toplantıda masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre aday belirleme komisyonu toplantıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı programlarının bitiminin ardından aralık ayının ilk haftasının içinde başlayacak.

ADAY OLACAK KAMU GÖREVLİLERİ TELEFONLA ARANACAK

Kamu görevlilerinin belediye başkan adayı olabilmeleri için memuriyetten istifa edebilecekleri son tarih 1 Aralık. Bu tarihe kadar aday gösterilmek istenen kamu görevlileri telefonla aranarak istifa etmeleri istenecek. AK Parti’de mevcut ya da eski bakanların aday gösterilmemesi görüşü de dillendirilmeye başlandı.

“İSTANBUL-ANKARA ADAYI 15 ARALIK’TA BELLİ OLUR”

Bu arada Hürriyet gazetesine konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, anketlerin 1 Aralık’a kadar tamamlanacağını belirtti. “Adaylar 15 Aralık gibi açıklanmaya başlar. İstanbul-Ankara da 15’inde belli olur” dedi. AK Parti’de aday açıklamalarının deprem bölgesi ile başlaması da beklentiler arasında.

“BU KEZ İSTANBUL İÇİN AVANTAJIMIZ VAR”

AK Partili Dağ, ocak sonunda toplu aday tanıtım ve beyanname programının yapılacağını belirtti. Ocak ayı itibarıyla Erdoğan’ın miting programı da başlayacak. Dağ, İstanbul’daki yarış için ise “Bu sefer bir önceki döneme göre şöyle bir avantajımız var; aday belirlediğimiz zaman karşı tarafın adayı belli değildi. Bu dönem karşı tarafın adayı belli. 5 yıllık bir süreçte daha çok tartışılan bir belediye başkanı var” değerlendirmesinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.