ADANA’DA DEPREM

ADANA’DA DEPREM
Yayınlama: 25.07.2023
A+
A-

Adana sabah saatlerinde depremle sarsıldı. AFAD’ın aktardığı bilgilere göre Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Çevre illerde de hissedilen deprem büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar sokağa döküldü. Adana Valisi can kaybı olmadığını bildirirken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da büyük bir olumsuzluk görülmediğini belirtti. Yetkililer hasarlı binalardan uzak durulması uyarısında bulundu.

Adana’nın Kozan ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin 5,5 büyüklüğünde olduğu açıklandı.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 08.44’de Adana’nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11,27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adana merkez başta olmak üzere Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan da hissedildi.

AFAD’DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremle ilgili Twittier hesabından açıklamalarda bulundu. Sezer, “Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.

YIKILAN BİNA VAR MI?

Adana Valisi Süleyman Elban, depremin bilançosuna ilişkin A Haber’e yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar yaralı ya da can kaybı bilgisi yok. İnsanlarımız şu anda yaylarda. Şimdiye kadar yıkılan bina ihbarı gelmedi” dedi.

İlk belirlemelere göre, Kozan ilçesi Tufanpaşa Mahallesi’ndeki metruk bir binada, deprem nedeniyle hasar meydana geldi. Kısmen zarar gören ve kimsenin yaşamadığı bina çevresinde önlem alındı. İlçedeki bazı iş yerlerinde de küçük çaplı hasar oluştu.

ZEYDAN KARALAR: BÜYÜK OLUMSUZLUK YOK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, deprem sonrası TGRT Haber’e konuştu. Karalar’ın açıklamaları şöyle:”Arkadaşlarımız sahada. Merkezde herhangi bir olumsuzluk yok. Sadece Kozan’da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi geldi. Büyük bir olumsuzluk görülmüyor. Ben de Adana’dayım ama çok hissetmedim depremi.

6 Şubat depremlerinden sonra bakanlıkla beraber ağır hasarlı binaların tespitini yaptık, bunlar teker teker yıkılıyor. Orta hasarlı binalarla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Muhtemelen birkaç ay içinde o bina sahiplerini çağırıp teknik bilgi vereceğiz, sonra takdir onların. Deprem bölgesinde konut yapımı TOKİ eliyle devam ediyor.Vatandaşlarımız sakin olsunlar. Korkacak bir hasar yok. Biz yanlarındayız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.