Çin’e ait “casus balon”un ABD hava sahasında tespit edildi

Çin’e ait “casus balon”un ABD hava sahasında tespit edildi
Yayınlama: 04.02.2023
Düzenleme: 04.02.2023 10:21
A+
A-

 

 

 

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD hava sahasında Çin’e ait bir casus balonun tespit edilmesi üzerine Pekin ziyaretini erteledi. Beyaz Saray, “Egemenliğimizin yanı sıra uluslararası hukukun da açık ihlalidir ve kabul edilemez.” açıklamasını yaparken; ABD Savunma Bakanlığı, Latin Amerika üzerinde bir diğer Çin casus balonu uçtuğunu değerlendirdiklerini açıkladı.

Çin’e ait “casus balon”un ABD hava sahasında tespit edilmesinin ardından Dışişleri

Bakanı Antony Blinken‘ın gelecek hafta yapacağı Pekin ziyaretinin ertelediğini açıkladı.

“KABUL EDİLEMEZ”

Çin’in ABD hava sahasında tespit edilen yüksek irtifalı balonunun bir meteoroloji balonu olduğu ve hava koşullarından dolayı sürüklendiği açıklaması da ABD’yi tatmin etmedi. Beyaz Saray‘dan yapılan açıklamada, “Bu balonun hava sahamızda bulunması, egemenliğimizin yanı sıra uluslararası hukukun da açık ihlalidir ve kabul edilemez.” denildi.

BAŞKA BİR GÖZETLEME BALONU DAHA DEĞERLENDİRİLİYOR

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise “Latin Amerika üzerinden geçmekte olan balona ilişkin haberleri gördük. Bunun başka bir Çin gözetleme balonu olduğunu değerlendiriyoruz. Şu aşamada elimizde başkaca bir bilgi yok.” açıklamasında bulundu.

Ryder, balonun neden vurulmadığı sorularına ise balonun bu aşamada herhangi bir tehdit teşkil etmemesi ve vurulması durumunda neden olacağı hasarlardan dolayı henüz vurulmadığı ancak vurulmasının bir seçenek olduğu ve değerlendirmenin devam ettiği yanıtını verdi.ABD’den dünyayı endişelendiren açıklama: Çin’e ait “casus balon”lar hava sahamızda uçuyor04.02.2023 08:24 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD hava sahasında Çin’e ait bir casus balonun tespit edilmesi üzerine Pekin ziyaretini erteledi. Beyaz Saray, “Egemenliğimizin yanı sıra uluslararası hukukun da açık ihlalidir ve kabul edilemez.” açıklamasını yaparken; ABD Savunma Bakanlığı, Latin Amerika üzerinde bir diğer Çin casus balonu uçtuğunu değerlendirdiklerini açıkladı.

Asuman Yaşar Haberasi imtiyaz sahibi
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.