____*BANDIRMA AYAĞA KALKIYOR !

____*BANDIRMA AYAĞA KALKIYOR !
Yayınlama: 10.07.2023
Düzenleme: 11.07.2023 15:49
A+
A-

____*BANDIRMA AYAĞA KALKIYOR !

Yıllardır, aylardır… failleri belli çevre katiamından bahsediyordum. İlgililer ve halktan, ve basından ve siyasilerden ve dahi sözde çevre derneklerinden… ses çıkmadı derken, bu hafta ;

Vekil Çömez: “Türkiye, anguslara mahkûm oldu”

*Bandırma GERÇEK Gazetesi, Mehmet Leventoğlu
*Haberasi.com Sitesi, İsmail Azakoğlu
*bandırma.com/ Sitesi, Gökhan Dağlı https://www.facebook.com/bandirmahaberleri
*Balıkesir Ege Gündem ve Avrupa TV, Tayyar Toprak
*Bandırma Ekoloji Platformu, Ali Gün
*Bandırma Güney Marmara Platformu, Erol Yıldız
*Bandırma BANSES Gazetesi, Tufan Dalgıç
*Bandırma MANŞET Gazetesi, Zeki Karadeniz

ve göremediklerim…

Bir 1 kişi ve gülümsüyor görseli olabilir
Siyasilerden, İYİ PARTİ Balıkesir Milletvekili Turhan ÇÖMEZ e…

Eski CHP Milletvekilimiz sayın Namık HAVUTÇA ya,

Haber ve röportajları ve yayınlamaları ve mecliste bizzat BANDIRMA diyerek kayda geçirmelerinden ötürü, kendi adıma ve Bandırmalılar adına teşekkür ederim.

Uyuyan Çevre Derneklerine ve Siyasi Parti yöneticilerine ve Belediyeye, yazar-çizer takımımıza ama Bandırmalı diye meclise girmiş AKP Milletvekili Ali Taylan ÖZTAYLAN a da, uyanırlarsa günaydın demek üzere, soğuk su serpiyorum…!

SIRADA NE VAR ?

Şimdi, Turhan ÇÖMEZ den… Bandırma Çevre kirliliği konusunda BAGFAŞ gibi bütün unsurları içine alacak şekilde, kanserden çatır çatır dökülen Bandırmalılar için, Meclise soru önergesi ve tedbirler aldıracak kanun tekliflerini vermelerini bekliyorum…

Kanun teklifleri red edilebilirmiş… soru önergelerine cevap verilmeyebilirmiş… önemli değil. Biz halk, arkasını getiririz!

O soru önergelerini, o kanun tekliflerini, o basın yayın yayınlananları delil göstererek, biz zarar görenler davalarımızı açarız. Çevreyi ve canlı hayatını katledenlerle ilgili, mahkemeleşiriz ! Kazanamayabiliriz… O da önemli değil. Bu devir ebedi değildir ve hukuk devleti olduğumuzu, bir gün biz veya çocuklarımız mutlaka görecek.

Eğer bu uyanış ciddiyet kazanırsa, hiçbir STK – PARTİ sahip çıkmasa da halkın kuracağı bir tertip komitesiyle demokratik hakkımızdan olmak üzere Bandırmalılar ÇEVREYİ KATLEDENLERİN yüreklerinin attığı yere yürüyüşler, nümayişler yapabilir ve SESİMİZ duyulması gereken Bakanlıklara da, Ankaradaki külliyye yede ulaşabilir.

Haydi Basın ve Aydınlar, haydi halkın hizmetçisi siyaset ve siyasetçiler, haydi eteket için dernek kuranlar, dernekler, STK lar… Haydi uyananlar !

Bandırma Körfezinin temiz deniz olmasını istiyorsak, akarsularımızın temiz akmasını istiyorsak, toprağımızın zehirlenmemesi ve bitki canlı hayatının devam etmesini istiyorsak, temiz oksijen solumak ve kanserden tedavi görüp ölenler olmak istemiyorsak… Cebinizden 100 lirayı alana gösterdiğiniz tepkiyi, kedinizi-köpeğinizi öldürene gösterdiğiniz tepkiyi bari gösterin ve her mecrada var olun !

Ama mümkünse önce örgütlenin ! 06/07/2023 NOGAYTÜRK

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.