______PES  ETMİŞEM !

Yayınlama: 05.07.2023
A+
A-

______*PES  ETMİŞEM !

….Kaldır, ….İndir şeklinde değil ama, yazıp çizmekten… PES ETMİŞEM !

Oysa ; Türkiye de TÜRK, Bandırma da… BANDIRMALI olmaya çalışıyordum sadece..!

Türkiye ye, demografik nüfus yapımızı bozacak, bizi şimdi aç, yarın maraba yapacak, belki de iç savaş gibi, kalkışmalara neden olabilecek  15 milyon göçmen ithaline, Bandırma ya kurulan göçmen kampına dikkat çekmeye çalışmışam… yılanlar bile tıslamamış !

Afgan, Suriyeli, Afrikalı savaş kaçkınları ile… mutlu hayat yaşayınız !

BAGFAŞ-ETİ MADEN SÜLFİRİK ASİT FABRİKALARI gibi kimyasal sanayinin, denizimizi, suyumuzu, havamızı, toprağımızı, canlı hayatımızı yok ediyor diye yıllardır yazmışım çizmişim, duyduğum sadece Jandarma çevre timlerinin kestiği birkaç ceza dışında bir önlem görmemişem !

Bkz Bandırma da kanserden ölenlerin sayısına ve oranlarına, bakınız girilemeyen denize, içilemeyen suya…Ama mecburen nefes alıyorsunuz değil mi ? Mutlu-mesut yaşayınız !

Marmara OSB diye, 48.000.000 m2 toprağımızda adına ister ANA METAL desinler, ister AĞIR METAL-ATIK KİMYA desinler, tüm canlıların doğal hayatını olumsuz etkileyecek, tarım ve hayvancılık sektörümüzü yok edecek vahşi kapitalist Organize Sanayii Bölgesi oluşturuluyor, sadece Bandırmanın nüfusu, kısa zamanda 500.000 e çıkacak, bilim adamlarına göre ortalama ömür 40 lı yaşlara düşecek, işbu 1/100.000 lik kanserojen planlara karşı çıkalım demişim… cılız itiraz ve uydurma bir iki davanın dışında, toplumsal tepkimeyi yaratamamışım ve ilgililerin ve; GÜNEY MARMARA HALKI, BELEDİYELERİ, SİYASİ PARTİLERİ, STK LARI hatta ÇEVRECİ geçinen derneklerinin, gıkı bile çıkmamış !

1.DERECE Deprem kuşağında olmamıza rağmen ; 6 adet, yok olan derelerin yatakları üzerine yanlış kurulan ve genişleyen BANDIRMA ŞEHİRLEŞME İMARINA dikkat çekmişim, MALTA DERESİ mevkkinde yükselen inşaatlara dikkat çekmişem…yazmışam-çizmişem…tedbir için TIK olmamış !

BELEDİYE dediğimiz, halkın kendi kendini yönettiği demokratik kurum, Bandırmalılara ait arazileri satıp-savmasın, ona buna peşkeş çekmesin diye, en son Ticaret Odasına peşkeş çekilmek istenilen arazinin satılmaması için yazıp-çizmişem, süreci yavaşlatmaktan başka bir işe yaramamış !

BANDIRMA bir liman şehri ve şimdi özel ÇELEBİ LİMANI olarak işletilen yerde, halk sağlığını tehdit eden, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, denizimizi kirleten faaliyetlere dikkat çekmişem, en son limanın arka sahasında yaşayan, 100.000 Bandırmalıyı olumsuz etkileyen ANGUS Tahliyesine dikkat çekmişem, yazmışam-çizmişem yetmemiş Ulusal medya Kanal AVRUPA TV ile mülakat yapıp ses yükseltmişem,https://youtu.be/vx9GhpL39YY*https://fb.watch/lr3Z5kC7lx/ https://www.haberasi.com/11160-2/…

LİMAN yöneticileri ile, Bandırma Belediye Başkanının çay-kahve içme içtikleri resim görüntüsünden başka bir şey… elde edememişem !

( Başkanın sağ kolu bir meclis üyesinin kendi sosyal medyasından yaptığı hakaretamiz açıklamayı yok saymıyorum. https://www.haberasi.com/ozru-kabahatindan-buyuk-bandirma-belediyesinin-angus-aciklamasi/?fbclid=IwAR0s7c5dOM-GC5pBHVgdmr-SOTzeBstnB8_mmxusJp6uGYopyaFclziP-CM )

12 den vuralım !    Neden neden PES ETMİŞEM ? Angut muyuz ?

ANGUT : Ahmak, aptal, bön, kaba, budala, hödük (kimse). Angut Ördeğine benzeyenler…

ANGUS : 150-200 kişinin, Türkiye deki KIRMIZI ET sıkıntısını gidermek için, gemilerle Bandırma ya getirip, kesim için ona buna sattıkları sığır türü !

  • Türkiye de kırmızı et ve mamülleri, çok yüksek hızla artarken, hatta kg ı 1.000 TL yi bulacakken, sessizce seyrettiğimiz, Bandırma Limanından dağıtıma giren angusların et fiyatlarının yükselmesini engelleyip, köylümüzün, hayvancılarımızın para kazanmasını engellemesinden… PES ETMİŞEM !
  • İthalatçı 150-200 kişi, bize ucuz et yedirdikleri halde hala iflas etmemişlerse, ben PES ETMİŞEM !
  • Sucuk-Pastırma gibi et ürünleri sektöründe fiyatlarını yükseltemeyen tüccarlar, kasaplara rağmen ne onlar, ne bizim ithalatçılar hala iflas etmemişlerse, ben PES ETMİŞEM !
  • Bandırma ÇELEBİ LİMANI ; işçilerine, taşeronlarına, müteahhitlerine, nakliyecilerine çok yüksek paralar ödeyip ekonomiyi desteklediği halde, gereksiz karşı çıktığım için ben PES ETMİŞEM !
  • Gelen gemilerden bok-sidik-yem artıkları ve gemi ambarlarının temizlenmesinde ortaya çıkan çer çöplerin, çöp hizmetini Belediye yapıyorsa, tonlarca atığın nakliyesinden elde edilen gelirin Bandırma nın kalkınmasına harcandığını düşünemediğimden, PES ETMİŞEM !
  • ÇELEBİ LİMANIN kendine ait yüzlerce kamyon ve tırları varken, Bandırma Kamyonculara, Tahmil-Tahliyecilere iş verdiğini ve onlara süper para kazandırdığını göremediğimden..PES ETMİŞEM !
  • Bizi ET siz bırakmamak için, anguslarına sahip çıkmak için Bandırma ya gelen, tahliye ve nakliyelerini yöneten 150-200 kişinin ve adamlarının ve alıcı tüccarlarının Bandırma otellerini doldurup, iç turizme verdikleri katkıdan dolayı farkında olamadığım için, PES ETMİŞEM !
  • Bandırma da çevreyi, havayı-suyu-toprağı-denizi kirleten onlarca fabrika ve kurum varken, onları gündemden düşüren, basının dikkatinden kaçırıp gündem olan Angusların bu başarısını göremediğim için de…PES ETMİŞEM !
  • Anguslar sayesinde gelişen DERİCİLİK ve ET SANAYİİNİN sağladığı katmadeğeri yok saydığım için, kasaplardaki bıçak hareketini duyamadığım için, kıyma makinesinin sesini duyamadığım için, cahilliğimden dolayı daha onlarca sektörü besleyen anguslar için…PES ETMİŞEM !
  • ÇELEBİ LİMANI ve gelen 150-200 İthalatçı Bandırma Vergi Dairesine değil, İSTANBUL-ANKARA vergi dairelerine vergi verdikleri için, vergi tahsil hacmini, İÇ TİCARET HACMİNİ büyüttüklerini bilemediğim için PES ETMİŞEM !
  • Anguslar ile DIŞ TİCARET HACMİMİZİN İTHALAT kalemindeki büyümeyi göremediğim için, İL OLACAK Bandırmayı il yapacak eylemi göremediğim için…PES ETMİŞEM !
  • Veeeeeee ; kokudan, kimyasallardan muzdarip biz (bir kısım) Bandırma halkı anguslara karşı çıkarken, örneğin Balıkesirdeki, Bursadaki, İstanbuldaki, Trabzondaki karşı çıkmaz iken, hatta mangallarındaki kırmızı et için anguslara şükür ederlerken, şükürsüz ben PES ETMİŞEM !
  • İyi Partili vekil: Uruguay'dan 28 bin Angus geldi

Artık, ne Angutları ne de Angusları yazmayacağım… Kokarsak kokalım, PES ETMİŞEM PESSS !

Yarın akşam, Bandırma Belediyesinin TEK MADDELİK, iyi açıklanırsa, Sunullah Caddesine Belediyenin yapmak istediği bir masraf…muhtemelen red edilecektir. ( Ticaret Odasına satış ve devir konusunu, çok üzüldüm gündeme alamamışlar !) TEMMUZ MECLİS Toplantısını izleyeceğim. AKP lileri CHP lileri, MHP lileri, İYİ Partilileri… mecliste görmek bana eğlenceli ve iyi geliyor. ESENLİKLER TTK. 05/07/2023

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.