Ormanlık alanda arama faaliyetleri yürüten 4 kişilik çevik kuvvet ve 12 kişilik sivil toplum kuruluşu ekipleri, Gürel’i saat 01.15’te uyur halde bulundu.
Bunun üzerine uyandırılan Gürel’in bilincinin açık olduğu öğrenildi.
Eşi Sezer Gürel’le telefonda görüştürülen kadın, daha sonra ambulansa alındı. Hafif yaralı olduğu tespit edilen Gürel’e, sağlık ekiplerince tedbir amaçlı müdahale edildi.
ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. MAG-AME gönüllüsü Turan Altun, “İlk bulduğumuzda dudakları titriyordu, gözleri açıktı. Ama 72 saat dolduğu için vücudu artık tamamen buz kesmişti” dedi.
EŞİMİ GÖRÜNCE RAHATLADIM’
Ece Güler’in bulunmasının ardından ilk duygularını paylaşan eşi Sezer Gürel, “Eşimi görünce rahatladım” şeklinde konuştu. Gürel, “Allah herkesten razı olsun, şükürler olsun. En azından eşimi görünce rahatladım, çok şükür sağ salim bulundu” dedi.
Polis ekipleri, ormanlık alana çıkan yolları kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Ormanlık alana UMKE ve polis ekiplerinin yanı sıra sağlık ekipleri de sevk edildi.
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Belgrad Ormanı’na gezmek için giden ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Ece Gürel, 6 Mart günü saat 01.15 itibariyle sarp ormanlık alanda sağ olarak bulunmuştur. AFAD koordinasyonunda yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucu bulunan Ece Gürel, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.