13.CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU TRABZON’DA

13.CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU TRABZON’DA
Yayınlama: 04.04.2023
Düzenleme: 04.04.2023 15:21
A+
A-

13.CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA

KILIÇDAROĞLU;”Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin

Mustafa AKER- Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Trabzon’daki ‘Millet Buluşması’na katıldı.

mitingde konuşan İmamoğlu, “Artık bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. Artık 86 milyon milletin kazanma dönemi başlıyor” dedi. Kılıçdaroğlu ise açıklamasında emeklilere bayram ikramiyesi vaadini yineledi ve “18 milyar dolarlık hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım” dedi.

Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyenlere oy verilmemesi çağrısını yaptı.
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Millet Buluşması’na katılmak için Trabzon’a geldi.

Kılıçdaroğlu’nun Trabzon ziyaretine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Mitingin gerçekleştirileceği Trabzon Atatürk Meydanı’nda yurttaşlar yerini aldı. Alanda yurttaşların yoğun katılımı gözlemlendi.

 

KILIÇDAROĞLU: BU ÜLKENİN BİRLEŞMEYE İHTİYACI VAR

İmamoğlu açıklamaların ardından kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu’nu davet etti.

Trabzonlulara seslenen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin birleşmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihticyacı var. Bu ülkede kavgadan bıkmadık mı? Trabzon’a söz, Türkiye’ye söz veriyorum; ayrımcılığı bitireceğim. Beraber olacağız, birlikte olacağız ve güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

EMEKLİLERE VAADİNİ YİNELEDİ

Emeklilere bayram ikramiyesi vaadini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Allah nasip eder cumhurbaşkanı seçildiğimde emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak. Bay Kemal o paraların tamamını bulacak. Beşli çeteye, uyuşturucu baronlarına, 5-6 yerden maaş alanlara var; emekliye yok. Yemezler! 418 milyar dolarlık hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım” diye konuştu.

Allah nasip eder cumhurbaşkanı seçildiğimde emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak. Bay Kemal o paraların tamamını bulacak.

“Nasıl getirirsin bu parayı diyorlar, uluslararası mahkemelerde nasıl kazanacaksın? diyorlar” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Onlar benim devlet adamı olduğumu bilmiyorlar. Dünyanın hiçbir mahkemesi bir devletin soyulmasına izin vermez. Davaları açacağız, paralar gelecek. Ayrıca mal varlıkları var, onları da biliyorum. Kim ne götürdüyse kuruşu kuruşuna biliyorum” dedi.

MİLLET İTTİFAKI VURGUSU YAPTI

Konuşmasında Millet İttifakı’nın liderlerine de vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “İktidar olmanın yolu çalışmaktan geçer, beraber olmaktan geçer, kul hakkı yememekten geçer. Altı lider beraberiz. Altı lideri bir araya getiren demokrasidir, kul hakkı yememektir, yolsuzlukla mücadeledir, esnafın içinde bulunduğu durumdur, kişi başı gelirin düşmesidir, adaletin olmamasıdır. Biz beraberiz, adaleti getireceğiz” diye konuştu.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ MESAJI

“Hiç kimse unutmasın, gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz” diyen Kılıçdaroğlu, “Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğimde Süleyman Şah Türbesi’ni vatan toprağına tekrar getireceğim, şanlı bayrağımız orada dalgalanacak” ifadelerini kullandı.

“Milliyetçilik güçlü olmaktır” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “İhale yapıyorlar dolarla, avroyla. Türk Lirası hani ezilmezdi. Bunların milliyetçiliğini gördünüz mi? Büyük ihaleleri dolarla, euroyla yaptılar. O ihaleleri Türk Lirası’na çevireceğim. Bizim milliyetçiliğimizi bütün dünya bilecek” diye konuştu.

 

KUL HAKKI YİYENLERE PRİM VERMEYİN”

Devletin kolonlarının kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Onların yeniden inşa edilmesi lazım. Devletin yeniden ayağa kalkması lazım. Adaletin olmadığı yerde kargaşa olur, haksızlıklar olur. Devleti yeniden inşa edeceğiz. Altı lider bir aradayız, devleti yeniden inşa etmek istiyoruz. Geçmişte o partiye, bu partiye oy vermiş olabilirsiniz. Ama sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyenlere prim vermeyin. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı malvarlığı dolayısıyla tehdit edilemez” dedi.

Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyenlere oy verilmemesi çağrısında bulundu.

CHP’NİN ÇADIRINA ENGEL

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Trabzon’da, “Millet Buluşması” programında halka hitap edeceği çadır için Valilik tarafından verilen iznin, programa bir gün kala iptal edildiğini açıkladı.

Toprak; “AKP Trabzon Milletvekili, bizim milletvekilimizi arıyor; ‘Hayır orada miting yapamazsınız.’ Burası meydan, herkes izin aldı, biz de aldık. Bir milletvekilinin talimat olarak bildirmesi, valinin de ona uymasını tehlikeli görüyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.