____(7)   DİREĞİN BAYRAKLARI BELLİ Mİ OLACAK ?

Yayınlama: 31.05.2023
Düzenleme: 31.05.2023 13:58
A+
A-

____(7)   DİREĞİN BAYRAKLARI BELLİ Mİ OLACAK ?

 

Devlet BAHÇELİ ‘den son açıklama :
“Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir. Her şey değişecektir. İnşallah Türkiye değişmez. ! ”

Bu cümledeki şifreyi kimse çözemedi, herkes güya incelemeye aldı.

Şimdi ; TÜRKİYE eğer ANADOLU FEDERASYONUNA evrilecekse, 7 federatif yapıya dönüştürülecekse, bunu AKP+MHP yapabilecektir. Halkı alıştırmak için de, bu görevin ilanını, sayın D.Bahçeli yapacaktır.

Bkz. 7 Bayrak direği yazılarıma…

(7) DİREĞİN…BAYRAKLARI BELLİ OLDU…2013 Tarihli yazılarımdan biridir !

Bir yazı görseli olabilir

30.EYLÜL.2013 Günü ; Öncesinde duyuruları davul zurnayla yapılan ‘DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ’, Başbakan tarafından, şaşalı bir şekilde, A.A’nın (7) ayrı dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça) ile, Kürtçe’nin Kurmanca ve Soranca lehçeleri ) ve Twitter hesaplarından da ayrıca yaptığı canlı yayınla, 20 ana başlık altında (40) madde olarak açıklandı.

Ben de düşündüm ve ; 15.06.2013 Tarihli BANDIRMA GERÇEK Gazetesindeki köşemde, T.C. Bandırma Adliyesi ( şimdiki adı ; T.C’siz…ADALET SARAYI) bahçesine Atatürk Büstünün yanına dikilen (7) BAYRAK DİREĞİ NEDİR ? diye sorduğum, “ 7 (YEDİ) BAYRAK DİREĞİ ve EYALETLERE BÖLÜNEN TÜRKİYE…” başlıklı, yazımı hatırladım.

Yazımda aynen ; EYALET SİSTEMİ… Bu konuda sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, 30.03.2013 Tarihli RADİKAL Gazetesinde yayınlanan ve Kanal-D, CNN TÜRK TV’lerine verdiği, kimsenin dikkatini çekmeyen mülakattan, bilgilenebiliyoruz. Ama, Hükümetin resmi organlarında ve yürütmede bu konuda verilen emir, talimat, genelge, özelgelerden, elbetteki haberimiz yok.

Sayın Başbakan ; “Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır” Diyerek, “ SÜREÇ in Doğu Anadolu’da yüzde 77 kabul, Güneydoğu Anadolu’da yüzde 80 küsur kabul gördüğünü ve Ülkemizin (7) siyasi bölgesi var ve bu (7) bölgede 7’ şer kişiden oluşan âkil insanlar kadromuz olacak…” demiştir. 7X9 = 63 akil adamla yetinilmiştir.

Devamında ; “ Dünyada gelişmiş güçlü ülkelere bakarsanız bunların hiçbirinde eyalet korkusu yoktur. Tam tersine eyalet yapılanmaları oluştuğu ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getirir ve demokraside özellikle siyasi rekabeti getirir. Kendi tarihimizde Osmanlı’da mesela Lazistan Eyaleti, Kürdistan Eyaleti var. Niye, Osmanlı güçlü, hiç çekinmeden rahatlıkla bunları vermiş. Osmanlı Kürdistan, Lazistan demiş bizim Kürdistan, Lazistan dememize gerek yok. Bizim nasıl bizim coğrafi bölgelerimiz var bu bölgeler sistemi içerisinde o olayı değerlendirebiliriz. Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır.”demiştir.

Başbakanın bu açıklamalarında ortaya çıkan öngörü, Türkiye’nin (7) EYALETE bölüneceğidir. Ama, bu konuşmanın BİR YIL öncesinde, Adliye bahçemize (7) direğin dikilmesi manidardır veya biz bunu bu çalışmanın yıllardan beri devam ettirildiği şeklinde anlamamız gerekir. Ve bu direkler, EYALETLERE bölüneceğimiz öngörüsünün, tescilidir. “ demişim…

13.06.2013 Tarihli “TC’si kaldırılan ADLİYE, (7) Bayraklı ADALET SARAYI oldu, neden ? “ başlıklı yazımda da, EYALET sistemine geçiş yaptığımız, endişemi belirtmişim.

Endişelerimde haklı çıktım. NEDEN Mİ ?

Acıklanan, vatan hainlerinin çok sevindiği ve hemen uygulamaya konulan Demokratikleşme Paketinde SEÇİM SİSTEMİ başlıklı maddede, sayın Başbakan şunları önermişti ;

SEÇİM BARAJI… Seçim sistemini değiştirmek için önemli bir adım atıyoruz. Yüzde 10 barajı AK Parti’nin getirdiği bir baraj değildir. (3) farklı alternatifi açıyoruz…
1-) Mevcut sistem devam edebilir.
2-) Barajı yüzde 5’e çekip 5’li gruplandırmayla daraltılmış bölge seçim sistemini uygulayabiliriz

3-) Ülke barajını tamamen kaldırıp, dar alan bölge seçim sistemi getirebiliriz. Bu ÜÇ seçeneği tartışıp, en doğrusunu Meclis’e getireceğiz.

%10’ luk ülke barajını kaldırma karşısında AKP Hükümetinin önerisi ya ; % 5 + dar bölge, ya da % 0 + dar bölgedir. Şimdi, aptallar gibi bu tartışmaları yapıyoruz ve acaba hangisi iyi… yapacağız…

Muhalefet dahil, sivil toplum teşkilat ve önderleri de çıkıp demiyor ki ; ARKADAŞ, nedir bu DAR BÖLGE ? Veya TÜRKİYE kaç dar bölgeye, daraltılmış bölgeye ayrılacak ? Sorulmayan bu önemli ve hayati hususun cevabı var aslında. Cevabı, benim yazımda bahsettiğim 30.03.2013 Tarihli RADİKAL Gazetesinde yayınlanan sayın Başbakanın açıklamaları içinde net olarak var. Bandırma Adalet Sarayı Bahçesine dikilen 7 Bayrak direğinin tesisinde var.
Başbakanın o gün söyledikleri ile, Demokratikleşme Paketinde açıkladığı seçim sistemi maddesi gayet net uyuşuyor.

Ne diyor sayın BAŞBAKAN ?   “Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır.”

Ne diyor sayın BAŞBAKAN ? “ Dünyada gelişmiş güçlü ülkelere bakarsanız bunların hiçbirinde eyalet korkusu yoktur. Tam tersine eyalet yapılanmaları oluştuğu ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getirir ve demokraside özellikle siyasi rekabeti getirir. Kendi tarihimizde Osmanlı’da mesela Lazistan Eyaleti, Kürdistan Eyaleti var. Niye, Osmanlı güçlü, hiç çekinmeden rahatlıkla bunları vermiş. Osmanlı Kürdistan, Lazistan demiş bizim Kürdistan, Lazistan dememize gerek yok. Bizim nasıl bizim coğrafi bölgelerimiz var bu bölgeler sistemi içerisinde o olayı değerlendirebiliriz. Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır.”
……………….

Nasıl ki (7) Bayrak Direğini diken güçler, bunun neden dikildiğini, Bandırma’nın neden seçildiğini açık açık söylemiyorlarsa, ( Türkiye’de 7 Coğrafi bölge vardır da, Bandırma bu coğrafyaların ortak alanı değildir, BANDIRMA Adliyesi de BÖLGELER MAHKEMESİ falan değildir.)  sözde demokratikleşme adı altında… nasılsa (7) coğrafi bölgemiz zaten var, o bölgeleri esas alarak (şimdilik) ve isimlerini de değiştirmeden bölge adlarını DAR BÖLGE yapıp, bu bölgelerde yapacağımız seçimlerle ortaya çıkan tablonun oluşturduğu bir mecliste, devamı (EYALET SİSTEMİ) getirilebilinir.

Yani büyük bir deha, dahilik, siyaset profluğu sayılabilecek bir adım attık. Türkiye Cumhuriyetini yıkıp, Eyalet sistemine geçiş yapıyoruz ama geçiş gayet sakin ve aptalların seyrinde gayet yumuşak bir geçiş…Rahmetli Erbakanı rahmetle andıran bir geçiş…’KANLI MI OLUR, KANSIZ MI OLUR ? ‘ demişti de rahmetli, o zaman da mandanın trene baktığı gibi bakmış ve seyretmiştik…

DAR (daraltılmış) BÖLGELERİMİZ ; 1-Marmara, 2-Ege, 3- İç Anadolu, 4- Karadeniz, 5- Akdeniz, 6-Doğu Anadolu, 7-Güneydoğu Anadolu (Kürdistan yok diye, aptallar sevinebilir)

Seyirciyiz ya, sermayemiz düşünmek/düşünmek ve kafamızı kaşımak…düşünürken ‘ ben Marmara eyaletinin vatandaşıyım, rahat olmalıyım’ 26.02.2013 T’de Balıkesir POSTA Gazetesinde yayınlanan, “ DE-MOK-RA-TİK-LEŞ-ÇEZZZ..! ve TÜRKİYEYİ DEMOKRATİK YAPÇEZZZ ! “ yazımı da hatırlayıverdim.

Demişim ki ; hatta Başbakanın (7) eyalet açıklamasından bir ay once demişim…” TÜRK’ün aklı, YA KAÇARKEN, YA DA S.ÇARKEN gelirmiş ya… Aklım ve Fikrim geldi ve düşünmeye başladım…KÜRT SORUNUNDAKİ AKTÖRLER kimler ; APO, BDP, DTK, KCK, BARZANİ, PYD, PCK….( Amerika-Almanya-Fransa v.d hariç ) Tamam anladım da, bu aktörlerin hepsini memnun ve tatmin edebilecek konsomatrisliği, ben nasıl yapacam ? Ben de, hepsini memnun edecek, o etli butlu g.t vallahi yok ! Billahi yok ! Ne verip-ne almam lazım ki, işbu sürece katkı sunabilirim ?

Öyle ya ; bu sürece karşı çıkmak KAN AKSIN/ÖLÜMLER OLSUN demekmiş madem, ben de katillik/vampirlik ruhu da yok, kan akmasın, aman insanlar ölmesin gibi bir hümanizmin de, aptal kölesiyim…. Ne yapmam lazım…??? Bilen varsa, lütfen beri gelsin !

TENİS kortundaki maçı, PİNG-PONG maçını seyrediyoruz, ama iki tenisçiden birinin arkasına oturacağımız yerde, popoya bakmayalım ayıp olur, maçı daha iyi görelim diye yan ortaya oturmuşuz, kafamız bir sağa, bir sola… gidip gidip geliyor. Top nerdeyse, gözlerimiz orda… Oysa otursana be adam tenisçinin arkasına, arkadan popolarını da görürsün, popolarındaki varsa pislikleri de… hamlelerini görürsün, karşıdakinin de hamlelerini raketini görürsün ve habire kafanı sallamak, sağa sola bakmak zorunda kalmazsın…Ama olmaz ki, biz DE-MOK-RA-TİK-LEŞ-ÇEZZZ..! ve TÜRKİYEYİ DEMOKRATİK YAPÇEZZZ !

Sayın Başbakanın, Demokratikleşme adını verdiği paketteki uygulamaları nasıl DEMOKRASİ ile ilgili görmüyorsam ( Lütfen lügatı açın ve DEMOKRASİ sözlük anlamı ile paketten çıkanları bir karşılaştırın, hangisi demokrasiyi ilgilendiriyor veya demokrasi ilkesi ?) , sayın Devlet Bahçeli’nin de 5-Ekim KAZLIÇEŞME mitingindeki DEMOKRASİ MİTİNGİ adını da, mitingteki günümüzü aydınlatmayan kısır/eksik açıklamasını doğru bulmuyorum…

Sayın Başbakan halkı ve bizi nasıl DEMOKRATİKLEŞME/DEMOKRASİ diye yaptıklarında kandırıyorsa, sayın Bahçeli de maalesef başka versiyon ile, tandansı farklı bu ihanete ortak olmaktadır. CHP genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’nun ise, Bizim hazırladıklarımızın kopyası diyerek işbu ihanet paketine verdiği dolaylı destek ise, en başta Başbuğ ATATÜRK’ü kahr etmiştir. Çünkü paketten çıkan, bizzat ATATÜRK ün ve kurduğu Cumhuriyetin yıkılması için vurulan 20 balyozdan başka birşey değildir.

Dar BÖLGE Seçim Sistemi ile, mecliste değil grup kurmak, belki (1) veya (2) milletvekili ancak çıkaracağı öngörülen MHP yi, yok etme projesinden başka bir şey değildir ve gerek MHP nin, gerekse Türk Milliyetçilerinin bunu/ları görüp, halen sine-i millete dönmemekte ısrar etmeleri, yok oluşa zımnen rıza göstermeleri, calib-i dikkat bir husustur ! Şüphelidir…

TÜRK ve TÜRKİYE’siz, ATATÜRK’süz, Anadolu Cumhuriyetler Birliği veya Anadolu HALKLAR/HALKALAR Cumhuriyetine… gidişiniz, gidişimiz hayırlı olsun ! % 5 Baraj Dar Bölge mi, % 0 Daraltılmış Bölge mi ? Yani kırk katır mı, kırk satır mı..? 06.10.2013 NOGAYTÜRK


1.VİDEO AKİLADAMLARA KARŞI :
https://www.youtube.com/watch?v=6nIv-iIcXLE
HABERASİ DE KONUYU TARTIŞTIK VİDEOSU: Haberasi; 2023 seçimleri değerlendirildi…
İsmail Azakoğlu Moderatörlugunde ; Sabri CANLI, Salman ÇAKMAK, Erdinç ÇOBANOGLU ve Ramazan NARİN 30/05/2023
Bir 2 kişi görseli olabilir

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.