10 İLE OHAL ..

10 İLE OHAL ..
Yayınlama: 07.02.2023
A+
A-

 

10 İLE OHAL ..

Mustafa AKER- Kahraman Maraş Pazarcık Ve Elbistan Deprem sonrası 10 ilde 3 ay OHAL ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık kaynak tahsis edildiğini açıkladı.
“Coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız” diyen Erdoğan güncel can kaybı ve yaralı sayılarını “3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var” diyerek duyurdu. Erdoğan ayrıca depremden etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini bildirdi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK FELAKETLERİNDEN BİRİ”
Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Her 2 deprem de yeryüzünde 7 km gibi yıkımın şiddetini katlayarak artıran bir yakınlıkta yaşandı. Kırılan fayların genişliği itibarıyla bu depremler benzerlerine göre çok büyük yıkıma sebebiyet verdi. Coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız.

PERSONEL SAYISI HER SAAT ARTIYOR”Ülkemizin dört bir yanındaki uzman personele ve araçlara bölgeye hareket etme talimatı verdik. 53 bin 317 arama-kurtarma görevlimiz ile destek personelimiz enkaz bölgesinde çalışıyor. Bu sayı her geçen saat artıyor

10 İLİMİZDE 3 AY OHAL İLAN ETME KARARI ALDIK”Yaşadığımız deprem afetinin vahameti fevkalade tedbirler almamızı zorunlu hale getirmektedir. Depremin yaşandığı 10 ilimizi genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119’uncu maddesi uyarınca 10 ilimizde 3 ay OHAL ilan etme kararı aldık.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.