1/5000 lik PLANLARIMIZ NERDE ? 1/1000 likler NEREDE ?

Yayınlama: 30.06.2023
A+
A-

1/5000 lik PLANLARIMIZ NERDE ? 1/1000 likler NEREDE ?

Balıkesir B.Ş Belediyesinin sorumluluğu, niçin yerine getirilmiyor ?

Fotoğraf açıklaması yok.

Şehir Plancısı veya Mimar falan değilim ama, 1994 Belediye Başkan Adaylığım sürecinden itibaren, Belediyelerin NAZIM İMAR PLAN Sorumluluğunu, bilirim.  Bugün adı, ‘ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM  DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI’ olan kurum da, bu sorumluluğu veren ve denetleyen konumundadır.  Yani SİYASET bu konudan direkt sorumludur.  Bu yüzdendir ki, Büyük küçük farketmez bütün belediyelerin İMAR MÜDÜRLÜĞÜ vardır, siyaseten de İMAR KOMİSYONLARI vardır.

Fotoğraf açıklaması yok.

Bu müdürlükler ve komisyonlar, her ne kadar BELEDİYELERİN rant kurumu olsalar da, BU RANTI NİÇİN SANA VERELİM ? diye sorarak iş ve işlem yapsalar da,  gelişen ve büyüyen yerleşim yerlerindeki  imarı, onlar tanzim ederler.  Belediye Başkanları ve siyasi partilerin Meclis üyeleri de, bu konunun iştirakçisi ve takipçisidirler.

31 Mart 2019 Tarihinde, en son yerel seçimlerimizi yapmıştık ve 9 ay sonra MART-2024 te de, bu seçimleri  yenileyeceğiz.

2019 da yapılan yerel seçimlerde Balıkesir B.Ş Belediye Başkanlığını AKP li (Susurluktan hemşehrim ve öğrencim) sayın Yücel YILMAZ kazandı, Bandırma İlçe Belediye Başkanlığını da, genç diye umutlanıp benim de oy verdiğim, CHP li Tolga TOSUN kazandı. İkisi de, görev sürelerini doldurmak üzereler ve son günlerini yaşıyorlar.

2019 Yerel seçimlerinden önce, BALIKESİR-ÇANAKKALE 1/100.000 Çevre Düzenleme Planı ÇDP gündemdeydi ve ülke planı da denilen bu plan ile, ilimiz de planlandı ve düzenlendi.   Bu düzenleme ile de, yarın 48.000.000 m2 ye kurulacak MARMARA OSB (Ağır-Ana Metal Kimya Sanayii) Bandırma merkezli olarak düzenlendi ve Sanayiiciler, arazileri kapattılar ve bir kısmı da inşaatlara başladılar. Kurulduğunda, en az 50.000 kişiye iş imkanı doğuracak ta… doğuracağı ( çevre kirliliği bir tarafa) şehir yapıları değişikliği de, az önemli değil.

Arkasından da, BANDIRMA İL Projesi ortaya atıldı ki ; İL BANDIRMA nın şehirleşmesi, çevre imarı, imara açılacak yeni yerler, daha da önemli hale geldi. Öyle ya, 10 sene sonra… en az 500.000 nüfuslu bir Bandırma nın oluşacağı, gelişmeler yaşıyoruz. Arazilerimiz patronlar tarafından kelepir olarak binlerce dönüm, yüzlerce dönüm satın alınarak süreç yürütülüyor şimdilik. Yani patronlar, nerelerin hangi tür imara açılacağını, çok iyi biliyor olmalılar ki, SATIYORUM diyenin elinden, tarlalar-bahçeler satın alınıveriyor. OSB Patronlarının, üst seviyede AKP li CHP li siyasetçilerle, grift ilişkileri bir hayli derinleşti yani !

Fotoğraf açıklaması yok.

Şimdi dönelim 2019 a ve hatırlayalım yerel seçim sürecini… Gerek B.Ş, gerekse Bandırma  Belediye Başkanları, ilk günlerinde özellikle neler neler demiştiler. Büyük ve caf caflı konuşmalarla, değişecek BALIKESİR ve BANDIRMA için, 1/5.000 lik planların hemen yapılacağı, ilçe Belediyelerinin de bu plan doğrultusunda, hemen 1/1000 lik planlarını yapacağı…  söyleniyordu değil mi ? No’ldu şimdi ?  

Bu planları bekleyen, arsa arazi sahipleri vardı… ama bu planları bilen patronlar da vardı ve arsa arazi sahiplerinden önce, parasal güçlerini kullanarak ve planlar görülmeden arazilere çöktüler, alabildikleri her yeri satın aldılar ve bu satın almalar, halen devam ediyor. Düşünün, arsa arazi vasfında, tarla vasfında yeriniz var, tarlanın dönümü 10.000 TL iken birileri geliyor size, dönümüne 100.000 TL veriyor ve siz 10 katı görünce, alayım nakiti değerlendiririm diyerek… yerlerinizi patronlara satıyorsunuz. Satan kaybetti tabii !

1/5.000 lik ve 1/1.000 lik planların siyaset tarafından, işadamlarına kıyak neden geciktirildiğini, umarım şimdi anlıyorsunuz veya planlar ortaya çıkınca, tam anlayacaksınız da… sattım pişmanlıklarınıza, kimse beş para vermeyecek efendim. Pişmanlıklar bedava !

Eyyy SİYASETÇİ BELEDİYELERİMİZ…

Sizlerin ilk sorumluluğu, Balıkesir halkınadır, Bandırma halkınadır. Patronlarla, kapalı kapılar arkasında zaman zaman görüştüğünüzü biliyoruz da… yarın onlar sizi kurtaramaz ! Eğer, sorumluluğunuzu hatırlıyorsanız, bir an önce geciktirdiğiniz 1/5.000 lik planları yapınız… Siz yapınız ki biz de ilçelerimizde, 1/1000 lik planları yapın diye, ilgililere baskı kuralım. Yani ; İL olmayı beklemeyiniz, yani OSB nin kurulup faaliyete geçmesini… beklemeyiniz. Patronlarda olan plan notları, halkta da olmalı. Varsa bir rant, bundan halk ta istifade etmeli. Vahşi kapitalist kuramlarından derhal vazgeçiniz!

Bakın, bu yazdıklarımı ve söylediklerimi, şimdiye kadar 40 defa komünistlerin, sosyalistlerin söylemesi lazımdı. Ama onlar da kapalı kapılar arkasında, ÇEVRE DERNEK gibi isimlerle, işbu patronlarla düşüp-kalkıyorlar ki, halk onların da umurunda değil ve bu PLANLARI YAPIN seslenişi, ülkücü komünist olarak benim üzerime kaldı.  B U   P L A N L A R I Y A P I N !

Fotoğraf açıklaması yok.

BÜYÜK PLAN YAPILMIŞ BÜYÜK PLAN, BİZİM PLANLARI DA YAPIN… EY BELEDİYELER !

Belediyelerin patronu, HALK olması gerekirken, maalesef SİYASET orada hükümran. Ve SİYASET te patronlarla kol kola olduğundan, HALK umursanmıyor. Ben HALK adına, halkın bir bireyi olarak sesleniyorum ki ; Bu planları yapma görevi sizin ve çok geciktirdiniz çok ! Görevinizi ihmal ve suistimal ediyorsunuz ! Bunu yapmanızın nedeni, bir yerlerden beklediğiniz talimatlar olabilir. Ama ben HALK adına deklare ediyorum ki ; bu talebimi halkın manifestosu sayın ve planları yapın! Halkın haklı talebini, daha fazla ertelemeyin. 2024 Yerel seçimlerinde, her gittiğiniz yerde, PLANLARI NEDEN YAPMADINIZ… diye soran birileri ile karşılaşmak istemiyorsanız, seçimlerden önce planlarımızı yapın ve koyun önümüze de, biz de halk olarak ; ne yapıp yapmayacağımız hakkında, kendi geleceklerimiz hakkında, doğru kararlar verebilelim. Büyük planları yaptınız, küçük planları da yapınız !

Duyumumdur… Bandırma ÇALIŞKANLAR Mahallesi mevkiisi için (lokal) 1/5.000 lik planlar yapılmışmış, Bandırma Belediyesi de, 1/1000 lik planları üzerine çalışıyormuş ! İlginç değil mi ?

Bu talebimizle ilgili ; B.Ş Belediye Başkanı Yücel YILMAZ ve Meclis üyeleri, Bandırma Belediye Başkanı Tolga TOSUN ve Meclis üyeleri, Meclislerde üyesi bulunan Siyasi Partiler ( AKP+CHP+İYİ P+MHP gibi) il ilçeler yöneticileri… hepiniz 1. Derecede sorumlusunuz ! Yaptırımından, denetiminden sizler sorumlusunuz ! Bugüne kadar, nedense sessiz kaldınız ! Yoksa, planların geciktirilmesinden dolayı zararlı herkes, davalar açabilir ve sizleri tazminat davalarına boğabilirler. 30/06/2023 NOGAYTÜRK  

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.