Rumları Çıldırtan Ziyaret!

Rumları Çıldırtan Ziyaret!
Yayınlama: 06.08.2023
A+
A-

Ankara’ya gelen ABD Temsilciler Meclisi üyesi Pete Sessions, Rumların tehditlerine aldırış etmeden KKTC’nin başkenti Lefkoşa’ya uçtu, Ercan Havalimanı’na inen ilk Amerikalı yetkili oldu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etti. Rumlar ise ziyareti protesto etti.

Rumları çıldırtan ziyaret önceki gün gerçekleşti. Türk-Amerikan ilişkileri çerçevesinde Ankara’ya ziyarette bulunan ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Parti’nin Teksas temsilcisi Pete Sessions, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) KKTC davetini kabul etti. Ankara’da Sessions’a eşlik eden diğer Temsilciler Meclisi üyesi Dan Newhouse ise ABD Dışişleri’nin Rumların ‘ziyaret etmeyin’ uyarısından dolayı, daha önce kabul ettiği KKTC ziyaretini iptal etti. Sessions, Türkiye üzerinden KKTC’ye giden ve Ercan Havalimanı’na inen ilk üst düzey Amerikalı yetkili oldu. Sessions, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi makamlarında ziyaret ederek, Kıbrıs sorununu görüştü.

RUM DIŞİŞLERİ: PROTESTO EDİYORUZ

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanlığı sert bir açıklama yaparak, “Sessions’ın Kuzey’i ziyareti, uluslararası hukuka aykırıdır ve ABD’nin resmi politikasının da dışındadır. Protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı. ABD’nin Rum yönetimindeki Büyükelçiliği ise ziyaretin resmi bir nitelik taşımadığını açıkladı. Rum medyasının sorusunu yanıtlayan ABD elçiliği, Amerikalı yetkililerin Kıbrıs Türk iş insanları ve yetkilileriyle her zaman temaslarda bulunduğunu kaydetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.