TBMM BAŞKANVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA;”Atatürk;Bizde bıraktığı duygu,inanç ve kararlılığıyla,en çok da fikirleri ile yaşayacak”Dedi

TBMM BAŞKANVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA;”Atatürk;Bizde bıraktığı duygu,inanç ve kararlılığıyla,en çok da fikirleri ile yaşayacak”Dedi
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

 


Mustafa AKER- TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca 10 Kasım Olması Sebebiyle Bir Meaaj Yayınladı

SELANİK’TEN ANKARAYA Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te başlayan öyküsü Ankara’da cumhuriyete uzandığını İfade Eden TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca;” Ölümünün üzerinden geçen 85 yıla rağmen dünyada ve ülkemizde hala bir değer, hala eşsiz bir liderdir. Bugün hem coğrafyamızda hem de ülkemizde yaşadıklarımız gösteriyor ki onun fikirleri doğruluğunu asla kaybetmeyen, zamandan bağımsız, yanılmayan, yol gösterici, günceli açıklamaya aracı ve ölümsüzdür.

Modern Türkiye şekillenirken eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ekseninde geliştirdiği kurucu felsefenin düşünsel temelleri bugün hala tartışılmaz. Cumhuriyet’e çizdiği “mega çerçeve” onun liderliğini pekiştirirken aynı zamanda onu avant-garde yapar.

 

REHBER ATATÜRK Askeri dehasıyla verdiği İstiklal Harbi, siyasi dehasıyla kurduğu cumhuriyetle Atatürk; İslam coğrafyası dahil, sömürge haline gelmiş halkların rehberi olmayı başarmış; birçok liderin rol modeli haline gelmiştir. O’nun dünya görüşünde erken dönemlerinden itibaren “terakki”, ” teceddüt”, “Batı” gibi kavramlar hep önemliydi, hep birbiriyle iç içeydi.

Cepheden cepheye geçen ömür, 1908’den 1923’e ve sonrasında süren devrimleri görmek, örgütlemek onun varlığının en önemli parçasıydı. O, kaçmayı değil, cumhuriyeti kurmayı; işgalleri sonlandırıp, özgür olmayı seçti. Bugün 100 yaşını kutladığımız cumhuriyet bir kez daha O’nun tarihin doğru yönünde olduğunun göstergesidir, ispatıdır.

 

YOL GÖSTERİCİNİN İZİNDE AYDINLANMA Atatürk dünden bugüne; bize yine bir yol sunuyor, daha derinden ve tarihten sesleniyor. Bilime, üretime, birliğe, devrimlere, dayanışmaya, aydınlığa karşı; yüz yılın sonunda karanlığı seçmek, ışığı reddetmek bir tercihtir. Ama onu ileriye taşımak da başka bir tercihtir. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ü yeniden bir yol gösterici olarak görmek önemli bir görevdir.

 

KAHRAMANLAR ÖLÜR FİKİRLER YAŞAR Evet; insanlar, kahramanlar ölür; ama yaptıkları, hissettirdikleri, yaşattıkları ve en çok da bir kılavuz niteliği taşıyan fikirleri ölmez. Atatürk; bizde yarattığı etki, yaşattığı duygu ve miras bıraktığı kararlılıkla, en çok da fikirleri ile sonsuza kadar yaşayacak. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde hiç bitmeyecek hasret ve minnetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum”Dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.