PTT’den deprem bölgesindeki çalışanlara ‘işe dönün’ genelgesi 

PTT’den deprem bölgesindeki çalışanlara ‘işe dönün’ genelgesi 
Yayınlama: 19.02.2023
A+
A-

PTT’den deprem bölgesindeki çalışanlara ‘işe dönün’ genelgesi

PTT Genel Müdürlüğü, depremin etkilediği illerdeki çalışanlarının 1 Mart’tan itibaren görev başına geçmesine ilişkin genelge hazırladı. Maraş merkezli ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerde arama kurtarma çalışmaları sürerken PTT Genel Müdürlüğü, Maraş, Adıyaman, Antep, Hatay ve Osmaniye illerindeki PTT çalışanlarının 1 Mart’tan itibaren görev başına geçmesine ilişkin genelge hazırladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin

Yazıya göre depremin en yıkıcı olduğu Maraş, Adıyaman, Antep, Hatay ve Osmaniye illerinde PTT çalışanları 1 Mart’a kadar idari izinli sayılacak ancak bu tarihten sonra görev başına geçmesi gerekecek.

Depremzede PTT çalışanları ise duruma tepki gösterdi. Bir PTT emekçisi, “Birçok arkadaşımız öldü, ailemiz hâlâ yıkılan evlerimizin enkazı altında, şimdi bizden çalışmamız bekleniyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de karara tepki göstererek “Deprem bölgesindeyim. Her tarafı gördüm. Çoğu PTT binası kullanılamaz halde. Deprem bölgelerine de ayrımcılık yapılmış. Beş il 1 Mart’a kadar idari izinli sayılırken diğer altı ile bu izin verilmemiş. PTT hizmet vermek zorunda ama emekçileri gözetmiyorlar. Deprem bölgesinde zarar gören, kayıpları olan, evini kaybeden emekçileri sıkıştıracaklarına yeni personel almaları gerekiyor. Mobil birimlerin kurulumu tamamlanmış değil. Düzeltilen bina daha yok, konteyner yok, sokakta kalan bu insanlara gel çalış demek abes. Pek çok yer yıkıldı, posta hizmetlerini götürmek de çok mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.