Konya Ereğli Ticaret Borsası, İlçeye Üçüncü Sağlık Yatırımını Kazandırdı

Konya Ereğli Ticaret Borsası, İlçeye Üçüncü Sağlık Yatırımını Kazandırdı
Yayınlama: 12.10.2023
A+
A-

Konya’nın Ereğli ilçesinde, ilçe sağlık müdürü İsmail Yavuz’un girişimleri ile başlatılan “Devlet-Millet El Ele” projesinde aile sağlık merkezleri yapımı devam ediyor. Başlatılan proje ile hayırsever işadamları veya STK’lar, ihtiyaç olan mahallelerde aile sağlığı merkezleri ve 112 istasyonları yaptırarak hizmete sunuyor.

Proje kapsamında Ereğli Ticaret Borsası da, yeni bir aile sağlığı merkezi yaptırarak hizmete sundu. Yapılan aile sağlığı merkezinin açılışı, protokolün de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yapılan Aile Sağlığı Merkezi, Ereği Ticaret Borsası’nın ilçeye kazandırdığı üçüncü sağlık yatırımı olma özelliği taşıyor. Borsa yönetimi, geçtiğimiz yıllarda, masrafları oda bütçesinden karşılanan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezini yaptırarak hizmete sokmuş, geçtiğimiz yıl da sıfır kilometre bir ambulans alarak sağlık müdürlüğü bünyesine hibe etmişti.

-Aile Sağlığı Merkezi Mehteran Eşliğinde Törenle Açıldı-

Açılış programına Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli İlçe Sağlık Müdürü İsmail Yavuz, CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş, MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz, kurum müdürleri ve STK başkanları katıldı.

-“Sağlık Hizmetlerinin Öneminin Farkındayız”-

Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, açılışta yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinin öneminin farkında olan bir anlayış ile Ereğli’mize daha önce toplum ve ruh sağlığı merkezi, ambulans kazandırdık. Şu an bir okul binamız inşaat halinde. Pandemi döneminde öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecine katkı sağlamak için tablet desteğinde bulunduk. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize de kışlık giyecek desteklerimizi her yıl gerçekleştiriyoruz. Hizmetlerimize omuz veren yönetim kurulu üyelerime teşekkür ederim” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli’de sağlık hizmetlerinin daha iyi şekilde sağlanması için sağlık ocaklarımıza arsa tahsisini sağlamakta hiç tereddüt etmedik.  Hatta, sadece anne ve babamın bıraktıklarının gelirleri ile temin edilen bir sağlık ocağını da Ereğli’ye kazandıracağız” dedi.

Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, açılışta yaptığı konuşmada, aile sağlığı merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve arsa tahsisi konusunda Hüseyin Oprukçu’ya, işbirliği protokolü noktasında il sağlık müdürümüz Mehmet Koç beye ve ilçe sağlık müdürümüz İsmail Yavuz’a teşekkür ederim” dedi.

-“Bir Masa Etrafında Toplanırsak Sorunları Çözeriz”-

Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat ise, yaptığı konuşmada, yapılan sağlık hizmetinin devlet ve millet menfaatine olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi: “Birlik beraberlik olmadığı müddetçe, bir masanın etrafında toplanılmadığı müddetçe birçok sorunu çözemeyiz. Ereğli Ticaret Borsamız bugün güzel bir çalışmaya imza attı. Devlet ve Millet menfaatine yapılan sağlık tesisimizin açılışı için bir aradayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.