Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Arslan’ın 19 Mayıs Mesajı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Arslan’ın 19 Mayıs Mesajı
Yayınlama: 18.05.2023
A+
A-

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajda “Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir.” Dedi.

İl Başkanı Arslan mesajında şu ifadeleri kullandı…

“19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adım ülkemiz geleceği için bir umut oldu. Zulme, sürgüne, işgale direnişin sembolü olan 19 Mayıs, İstiklal mücadelesiyle mazlumlara rehber oldu. Şimdi mayıs umuduyla yürüyoruz Geleceğe. Az kaldı Türkiye’ye yeniden ‘Güzel Günler Gelecek’.

Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Kahraman halkımızın bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve fedakârlık neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir.

Gazi Mustafa Kemal’in, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğinin geleceğine duyduğu güvenin bir göstergesidir.

Atatürk bu güveni Gençliğe Hitabesinde; ‘Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir’ diyerek vurgulamıştır Bu bağlamda gençlerimizin kabiliyetleri, düşünceleri, cesareti, duyguları ve coşkularıyla ülkemizi koruyup muhafaza edeceklerine olan inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; geleceğe emin adımlarla ilerlerken yegâne temsilcilerimiz olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor; Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.