CHP GENEL MERKEZİNİN BANDIRMA ZİYARETÇİLERİ VE BANSİAD !

CHP GENEL MERKEZİNİN BANDIRMA ZİYARETÇİLERİ VE BANSİAD !
Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

CHP GENEL MERKEZİNİN BANDIRMA ZİYARETÇİLERİ VE BANSİAD !

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem YILMAZ, BANSİAD Başkanı Funda Avcı DEDEOĞLU, Bandırma MAKSİFED, TÜDKONFED adına Metin YALÇINKAYA, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can TAN, Bandırma CHP sinin arka plan ağır topu Ömer Lütfü KAYALAR….Vd.  Ne işiniz var ?

14 Mayıs seçim sürecinde BANDIRMA hareketli ama siyasi partilerin Genel Merkezleri de hareketli ve ilginç isimler, ilginç kurumlar genel merkezlerin ziyaretçisi ve orada kamp kuran bazıları var. 9 NİSAN daki, milletvekili aday listelerinin YSK na teslimine kadar, bu hareketlilik sürecek gibi görünüyor…

CHP GENEL MERKEZİNİN YAPTIRDIĞI TEMAYÜL YOKLAMASINI ÖNÜMÜZE KOYALIM !

  1. Mehmet TÜM-15
  2. Oğulcan KOCAK-12
  3. 3-Seval BOZKURT-11
  4. TAYLAN ENGİN-10
  5. HÜRMÜZ AVCI-10
  6. SELİM PANÇ-9
  7. ENSAR AYTEKİN-9
  8. FATMA SİBEL SALI-9
  9. SERKAN SARI-9

SİYASETİ DİZAYN EDENLER…

Ben yıllarca 70/80/90, küçük parti MHP de siyaset yapmış (20 yıldır hürgeneralim.) biri olarak, seçim süreçleri geldiğinde TÜSİAD-MÜSİAD gibi… ROTARY-LİONS gibi… işadamlarını temsil eden vahşi kapitalist kurumların, siyaseti nasıl dizayn ettiklerini, hükümetler kurup, hükümetleri devirdikleri günleri de bilen biri olarak… bu kurumların bu alışkanlarını halen devam ettirmelerini, normal karşılamıyorum.  Önce bunu ortaya koyalım.

SİYASETİ canı ve malı pahasına yapanların, siyaseti dizayn etmede geri kalmaları veya arkaya itilmeleri veya dizayn edilmeye razı olmaları da… benim için ayrı bir garabet !

BANDIRMA SİYASETİNİ DİZAYN EDENLER…

İsmi geçenlerin, düzeltme yapma hakları vardır.

14 Mayıs 2023 Milletvekili ve C.B Seçimi, Türkiye de olduğu gibi Bandırmada da, hareketli,  heyecanlı ve çoşkulu geçiyor. Milletvekili aday adaylarının sayısı, her partide kabarık ve Bandırmalılar Balıkesir’in çıkaracağı 9 milletvekilinden en az 3’ünün, değişik partiler vasıtasıyla da olsa, kendilerine verilmesini… nüfus ve Güney Marmara nın lideri olan stratejik konumları itibariyle istiyorlar. Bu yüzden de, meclise gireceğine kesin gözle bakılan partiler, çekim merkezi haline dönüştü.

Balıkesir den ittifak değil de, partisel bazda milletvekili çıkarma gücü şimdilik, CHP nde, AKP nde, İYİ Parti de görülüyor. MHP tek girerse… belki sürpriz yapabilir.  Ama, fermuar sistemi uygulanarak, Cumhur İttifakı-Millet İttifakı olarak seçimlere girilirse sonuç ;  giren isimler olarak önemli olur !

BALIKESİR SEÇİMLERİ ve BANDIRMA…

Bandırma da AKP liler değil, daha çok 11 aday adayı olan CHP liler hareketli. AKP nin 14 Aday Adayı var… İYİ Partinin 1 aday adayı var. MHP nin 1 aday adayı var. CHP liler hareketli çünkü, CHP den bugüne kadar CHP Balıkesir Milletvekilliği, aday adaylığı müracaatında bulunan Bandırmalıların sayısı  11 ve hepsi listede yer almak için, uğraş veriyorlar.

9 Nisan da kesinlecek aday listeleri için, demokratik baskı gurubu oluşturarak Ankara ya gidip-gelenler var ve bu isimler dikkat çekici…Ankara siyasetini bunlar dizayn ediyorsa, Balıkesir – Bandırma yerel siyasetlerini de, bunlar dizayn ediyor olabilirler !

Tarafıma ulaşan bilgilere göre ; daha önce CHP Mv Aday Adayı Fatma Sibel SALI, kendisininde katıldığı bir Bandırmalı STK LAR topluluğu ile, Ankara CHP Genel merkezini ziyaret etmiş ve ADAY olma isteğini perçinlemişti. Bunu, siyaseten normal karşılıyorum.

Ama bu defa birilerinin, BİRİSİ adına Ankara CHP Genel Merkezine gittikleri yönünde. O birisinin görüntü vermeden arka planda olayları izlediği noktasında, bilgiler gelmeye başladı. Önce gidenlere bakalım (daha önce de gittikleri, bu gidişlerinin 2. Olduğuna dair iddialar da var.)  ; Sermayeyi temsilen ROTARY-LİONS ağırlıklı… Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem YILMAZ, BANSİAD Başkanı Funda Avcı DEDEOĞLU, Bandırma MAKSİFED, TÜDKONFED adına Metin YALÇINKAYA, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can TAN, Bandırma CHP sinin arka plan ağır topu Ömer Lütfü KAYALAR….Vd. Ticareti canlandırmak için değil, kendilerinin Ankaradaki temsilcisini dikte etmek ve seçilmesini sağlamak için ordalar…  CHP Genel Başkan Yardımcısı, hemşehrimiz Ahmet AKIN a, Faik ÖZTRAK’a baskı yapmak için oradalar… https://www.facebook.com/photo/?fbid=796237942113405&set=pcb.796238102113389

 

İşbu ağır toplarımızın, temsil ettikleri kurumlardan siyaseti dizayn etmek için bir yetki alıp almadıklarını bilmiyorum. Bandırma ROTARYENLERİ-LİONSLARI yetkilendirmiş olabilir, onu da bilmiyorum.  Şahısları olarak bu tasarrufta bulunabilirler… ama bu şekilde bazı aday adayları ile görüşerek, partilerinin genel merkezlerine gidip baskı oluşturmaları, bence normal değil. Bu topluluğun sadece CHP değil, birkaç parti genel merkezine gittiği, mesela MHP ne gidip, Harun ALGÜL ü ADAY görmek istediklerini (gideceğiz demişler de, gidip gitmedikleri hakkında net teyidli bilgi henüz gelmedi.), CHP ne gidip,  Dr. Selim PANÇ’ı ADAY görmek istedikleri yönünde, gelen bilgiler ve iddialar var…

HARUN ALGÜL Bandırma MHP nde aday adayı olan tek kişi olduğu için, Bandırmalı olarak listeye istenmesini normal karşılıyorum da, İYİ PARTİ Aysun AYKAN ( o da, Bandırma İYİ Parti de tek aday adayı)  için gidilip-gidilmediğini bilmiyorum mesela. Veya AKP ne gidip kimi ADAY olarak istediniz ?  Bu Bandırma siyasetini dizayn eden ekip, bu hareketleri ile… yarın hesap vermek zorunda kalabilirler. CHP ne gidip, 11 Aday adayından sadece şunu ( S.Panç) ADAY İSTİYORUZ denilmesini, garip karşıladığımı ifade etmeliyim. Neden Selim PANÇ ? Daha önce LİONS Klüp başkanı olduğu için mi ? LİONS olduğu için mi ? Ve Bandırma/Ankara Siyasetini niçin, ne hakla dizayn ediyorsunuz arkadaş ?

Bandırma AKP Aday adayları ; Yavuz SUBAŞI, Ömer ALAN, Yılmaz ÖZDEMİR, Nejan NART ÜNVER, Cumhur GEÇİCİ, Taylan ÖZTAYLAN, Hasan ARSLAN, Muzaffer ŞENVELİ, Yavuz KILIÇ, Özgür SAÇ, Cihan GÜREŞÇİOĞLU, Sidika BERBER, Ömer Faruk CAN…

Eyyyy SİYASİ PARTİLERİN Başkanları, siyaseti sizler, yönetim kurullarınız ve üyeleriniz yapmıyor mu ? Eğer Milletvekili adaylarını vahşi kapitalistler, sermaye belirleyecek ise, sizin ne işiniz var oralarda ? Halkı niçin aldatıyorsunuz ? O zaman partiler kapansın, Ticaret odaları, işadamlarının SİAD ları, ROTARY-Lions kulüpleri belirlesin milletvekillerimizi ve olsun bitsin ! Bu olay, su götürmez arkadaş !

Bandırma Kapitalistleri… Ankaralara gidiyorsunuz sık sık da… Amacınız ; keşke Bandırma milliyetçiliği ile, bütün siyasi partilerin… Bandırmadaki aday adaylarına, seçilebilir sırada adaylık verilmesi için olsaydı keşke… Ama siz, edindiğim bilgilere göre, LİONSLARIN ADAYI Dr. Selim PANÇ’ı, CHP de seçilebilir sıraya çekmek için, oraya gitmişsiniz… Yereldeki Partileri, temayülleri, parti görevlilerini yok saymışsınız !  AKP-MHP-İYİ PARTİ Vd. Hiçbirine gitmemişsiniz. Kendinize bunu, milletvekili adaylarını belirlemeyi vazife edinmişseniz, gidecektiniz arkadaş ! Zahmet etmişsiniz..! Gerçeklerin,  eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir huyları olduğunu, unutmuş gözüküyorsunuz !  Karanlıkta yürüyenlerin, ayağına taş takılması, normaldir biliyorsunuz. Bu yapılan eyleminizin doğru olmadığını, CHP nin üst yönetimi de değerlendirecektir. Bandırma ya ve Kurumlarınıza döndüğünüzde de, birileri… bu vazifeyi nerden aldınız diye, sizlere soracaktır !  TTK  06/04/2023  NOGAYTÜRK   

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir şunu diyen bir yazı 'Bandırma İlçe Örgütü Aday Adayı Kapalı Oylama Sonucu 1.Mehmet Tüm 15 2.0gulcan Koçak 12 3.Seval Bozkurt 11 4.Taylan Engin 10 5.Hürmüz Avcı 10 6.Selim Panç 9 .Ensar Aytekin 9 8.Fatma Sibel Karabacakoğlu 9 9.Serkan Sarı 9' görseli olabilir

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.