SU TAŞIMAK!!

Yayınlama: 10.01.2024
A+
A-

Merhaba.Malumunuz Yerel Seçimler Yaklaşıyor.86 Gün Kaldı.Gündem Yine Sıcak.Partilerde.Tüm Adaylara Başarılar Diliyorum.

Değerli Okurlarım; Birçok İyi Partili Benim Bu Satırlarıma Kızacaklar Ama Ben Hep Kitabın Ortasından Konuşurum Ve Yazarım.Bu Satırları Objektif ve Tarafsız Kaleme Aldım.

Gerçekten İyi Partinin Ego Tatmini Olarak Adlandırdığım Bu Yanlış Manevralara Üzülüyorum.

Ve Uyarma İhtiyacı Gördüğüm İçinde Kaleme Aldım.

Değerli Okurlarım; İyi Parti Kurulurken Milliyetçi Ülkücü Bir Parti Olarak Kurulmuştu.Ama Parti 3 yıl İçinde O Kadar Erozyona Uğradı ki Bugün Ekseninden Çıkmış Yörüngesinden Çıkmış Uzay Mekiğine Dönmüştür Adeta.

İYİ Parti’de yaşanan yaprak dökümü yeni başlamadı. Üst düzey görev almış isimlerin istifaları gündem yaratırken, kulislerde partiden kopuşun devam edeceği söyleniyor.

İYİ Parti’nin CHP’ye işbirliği kapılarını kapatmasının ardından, pek çok isim de disipline sevk edilerek ya da istifası istenerek partiden uzaklaştırılıyor. 14 Mayıs’ta Meclis’te 44 milletvekiliyle temsil edilen İYİ Parti’nin 38 milletvekili kaldı

İYİ Parti’de 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra başlayan yaprak dökümü, yerel seçime ittifaksız girileceği kararının ardından devam ediyor. İstifa açıklamaları peş peşe gelirken, kuruluşundan bu yana üst düzey görevler almış pek çok isim İYİ Parti ile yollarını ayırdı. Disipline sevk edilerek veya istifası istenerek partiden uzaklaştırılan çok kişi de oldu.

İlk Kurulma Anına Gidersek; Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 2016 Olağanüstü Kongresi’nin, parti yönetimi tarafından yaptırılmaması ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oylandığı 2017 referandumunda MHP’nin “evet” oyu kullanmasının ardından parti içindeki muhalifler ayrılarak İYİ Parti’yi kurdu. Partinin kurucu üyeleri arasında ağırlık MHP kökenli olsa da, Refah Partisi (RP), Anavatan Partisi (ANAP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Doğru Yol Partisi’nde (DYP) görev almış kişiler de vardı.

Meral Akşener, Koray Aydın, MHP’den ihraç edilen milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa eden, DYP kökenli İzmir milletvekili Aytun Çıray ve 200 üye, 25 Ekim 2017’de Ankara’da İYİ Parti’yi kongreyle kurdu.

Kuruluşundan bu yana Akşener genel başkanlığa devam ederken, İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanı olarak görevlendirilen Koray Aydın partinin yönetim organlarında yer almıyor. Kurucu isimler arasında öne çıkanlardan Yusuf Halaçoğlu da başka kurucu üyelerle birlikte 2018 seçimlerinden sonra İYİ Parti’den ayrıldı. İsmail Ok ise 2020’de İYİ Parti ile yollarını ayırıp, 2022’de AKP’ye katıldı.

Şu an Zafer Partisi Genel Başkanı olan Ümit Özdağ, 2016’da MHP’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’nin kuruluşunda rol oynadı. Strateji, iletişim, propaganda ve tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Özdağ, 2018 Genel Seçimleri’nde İYİ Parti’den İstanbul milletvekili oldu

Özdağ, dönemin İYİ Parti İstanbul İl Başkanı olup, şu anda Akşener’in en yakın kurmaylarından biri olan Buğra Kavuncu’yu “FETÖ ile iltisaklı” olmakla suçladı. Özdağ, Kavuncu’nun suç duyurusunun ardından İYİ Parti’den Kasım 2020’de ihraç edildi. Ancak mahkemenin ihraç kararını iptal etmesiyle partisine geri döndü. Özdağ, “FETÖ’ye mensup kişilerin İYİ Parti’ye sızmaya devam ettiklerini” iddia ederek 4 Mart 2021’de istifa etti. 2019 Yerel Seçimleri’nde CHP ile ittifaka karşı çıkan Özdağ istifa etti. Özdağ, İYİ Parti’nin, CHP’nin uydu partisi haline geldiğini söyleyerek parti yöneticilerini eleştirdi.

Özdağ, sığınmacı karşıtı politikalarla Ağustos 2021’de Zafer Partisi’ni kurdu. 2023 Genel Seçimleri’nde ATA İttifakı ile Sinan Oğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayarak bir mutabakat metni imzaladı.

Akşener, Özdağ’ın desteği için “Ümit Bey’in gelmesinde sakınca yok, mutabakat metninde bizleri rahatsız edecek bir şey yok” dedi. Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında imzalanan gizli mutabakat ortaya çıktıktan sonra ise Akşener, “Hangi bakanlık hangi partide olacak, bunlar konuşulmadan bakanlıkları dağıtmak isabetli olmamıştır” diye yorum yaptı.Ümit Özdağ önce ihraç edildi, sonra istifa etti

Yakın zamanda İYİ Parti’den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu da parti için önemli bir isimlerdendi. Daha önce Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) siyaset yapan Yavuz Ağıralioğlu, Mayıs 2018’de İYİ Parti’ye katıldı. 2018 Genel Seçimleri’nde İstanbul’dan milletvekili seçilen Ağıralioğlu, İYİ Parti’de TBMM Grup Başkanvekilliği, parti sözcülüğü, Türk dünyası ve yurtdışı Türkler başkanlığı gibi görevler üstlendi.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkan ve aday belirlenene kadar her platformda bunu dile getiren Ağıralioğlu, Millet İttifakı’nın 3-6 Mart krizinden sonra İYİ Parti’nin adaylığını kabul etmesine rağmen Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıkladı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (şimdi HEDEP) de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Kılıçdaroğlu’na destek vermesinin ardından Ağıralioğlu, İYİ Parti’den 28 Mart 2023’te istifa etti. Ağıralioğlu, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin ardından yeni bir parti kuracağını açıkladı.

Bitmedi;Aytun Çıray beklenen istifasını geciktirmedi

Ahat Andican “siyasal ve yapısal açıdan uyumsuz” dedi

Eski ANAP milletvekili Ahat Andican da İYİ Parti kurucuları arasında yer almıştı. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde İYİ Parti’den İstanbul milletvekili seçilen Andican, dört ay süreyle İYİ Parti’nin TBMM İYİ Parti Grup Başkanı olarak görev yaptı. 14 Mayıs seçimleri için milletvekili adayı gösterilmeyen Andican, seçimlerden sonra istifa etti.

Bitmedi;Akşener, genel seçimler öncesi eleştirileriyle gündeme gelen ve seçimden sonra kendisini istifaya davet eden parti içindeki muhalif isimlere 24 Haziran’da yapılan kurultayda sert şekilde cevap vermişti. Eski Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Başkanı Ethem Baykal ile kurucular kurulu üyeleri Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak, genel başkan imzasıyla kesin ihraç istemiyle MDK’ya sevk edildi. Disiplin sürecinin ardından altı kişi de ihraç edildi.

Bitmedi;Taylan Yıldız,Aydın Adnan Sezgin sessiz istifayı tercih etti,Hasan Subaşı yerel seçim kararı için uyarmıştı ve O da İstifa Etti,Durmuş Yılmaz için malumun istifa açıklaması Bahadır Erdem,Adnan Beker, Akşener’in En Yakınları Emine Küçükali Ve En Son da Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu….

Onu Bunu Bilmem de Şu İyi Parti Namı Değer İP Neden AKP Kazansın Diye Çabalıyor Ve Muhalefette İken Muhalefet Olmayı Sürdürdüğünü Doğrusu Herkes Gibi Benim de Mantığım El Vermiyor

Aynı Zamanda Muhalefet Olduğu Halde Muhalefete Muhaliflik Yapan Tek Partidir İyi Parti

İyi Parti AKP’ ye Kayıyor Dediklerinde Kızıyorlar Peki O Halde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına Eski Akp Ordu Milletvekili 2014 de Belediye Başkanı Olan Enver Yılmaz’ı Neden Aday Gösteriyor

Ve Daha da Vahimi İyi Parti Neden Kendi Adaylarıyla Girme İnadına Ve Israrına Devam Ediyor Kaybedeceğini Bile Bile

Kaybedeceğini Bile Bile.
Neyine Güveniyor.

Neye Güveniyor?

Sen CHP’den Vekil Alıp Seçimlere Katılma Hakkı Elde Edip Meclise Gireceksin Sonra Köprüden Geçtikten Sonra Kalkıp CHP ile Bağları Keseceksin

Madem CHP Size Ters O Halde Bu Hamlelerinizi Neden En Başta Yapmadınız?

Sayın Kılıçdaroğlu Vekil Vereceği Zaman Teşekkür Edip Nazikce Red Etseydiniz

Yetmedi Millet İttifakını Neden Kurdun?

Kusura Bakmayın Ama Bu Nankörlük Değilde Ya Nedir?

Ne Yaptı CHP Size İyilikten Başka?

Sizin O Kadar Karalamanıza Rağmen Yine Sayın Özel Kalktı Kapınızı Çaldı?

Yol Yakınken Bu İnadınızdan Dönün.

Gidişat İyi Değil.

Erdoğan Bu Yerel Seçimleri Bekliyor Asıl Felaket İşte O Zaman Kopacak

Tehlike Çok Büyük Farkında Değilsiniz Ama…
Bu Anlamsız Israrınız ve İnadınız AKP’ye Su Taşımaktır.

Bırakın AKP ye Su Taşımayı Arkanızda Güç Yok Millet de Yok.İnanmayın.

Halk Size Güvenmeyi Şu Masadan Kalkıp Tekrar Oturduğunuzda Ve “Biz Devlete Olan Görevimizi Yaptık Sözlerinizle Bitirdi

Kendi Kendinizi Kandırmayın.Hırs İhtiras Bürümüş Sizde. Yol Yakınken Dönün.

Oyları Parçalamayın Ve Bölmeyin .Kazanamayacaksınız Kaybedecek Bir Sonraki Genel Seçimlerde Barajı Geçemeyip Meclis Dışı Kalacaksınız..

Oyları Parçalamak Kimseye Yaramaz.

Madem Gücünüz Var O Halde Güçleri Birleştirin
Boşa Denilmemiş; Birlikte Rahmet Ayrılıkta Azap Vardır” Sözü

Gelen Eleştirilere Kulak Tıkamayın.Bu Yazdıklarım Şimdi Size Ters Gelecek Kızacaksınız da Ama Seçimlerden Sonra Doğru Ve Aslında Bir Nevi Sizin Menfaatiniz İçin Yazıldığını Anlayacaksınız.

Herşey Geç Olmadan Şu İnadınızdan Vazgeçin.Gücünüz Yok Güvendiğiniz Dağlara da Kar Yağdırdınız.

Dost Acı Söyler Ama Doğru Söyler.Bilmem Anlatabildim mi

Sağlıcakla Kalın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.