Elektrik ve doğal gazda seçim indirimi!..

Elektrik ve doğal gazda seçim indirimi!..
Yayınlama: 29.03.2023
Düzenleme: 29.03.2023 13:17
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nisan ayında elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayide kullanılan doğal gazda nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

“Buradan depremzede kardeşlerime seslemek istiyorum. Seçim süreci sebebi ile değişen gündemin sizleri, sizlerin yaşadığı şehirlerdeki durumu, yapılan yardım ve destek çalışmalarını, kalıcı konut projelerini unutturmasına asla izin vermeyeceğiz. Birileri kendi heba ve hevesleri, hırsları giderek artan tehdit, nobranlık kokan şımarıklıkları içinde kaybolup gide dursun bizim kalbimizde, elimizde hep deprem bölgesi olacaktır. Hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın acısını, evini kaybeden her bir insanımızın üzüntüsünü yeniden ayağa kalkmak için bekleyen şehirlerimizin mahsunluğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Alt yapısı ve diğer tüm hizmetleri ile adeta yeni bir şehir gibi kurduğumuz geçici barınma merkezlerimizi yaygınlaştırmayı sürdüreceğiz. Her gün binlercesinin temelini attığımız kalıcı konutlarımızın inşasına söz verdiğimiz şekilde inşallah bir yıl içinde bitecek şekilde hızla devam ediyoruz, devam edeceğiz.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZDA İNDİRİM:

Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.

BİN YENİ MADENCİ ALINACAK: Kamuya ve özel sektöre ait ocaklarda görev yapan 10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na 1000 yeni madenci alarak madencilerimize şükranlarımızı ifade edeceğiz, hem de üretimi artırarak ekonomimize katkı sağlayacağız.

Güvenlik korucularımıza da bir müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz.

Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık. Hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme, kayıpları telafi etme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz.

Ankara-Sivas Hızlı Tren hattında seferlerin başlama heyecanını yaşayacağız.

SEÇİMDEN SONRA REFORMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ:

Seçimden zaferle çıktıktan sonra da eser ve hizmet şölenimize, demokrasimizi güçlendirme reformlarımıza devam edeceğiz. Dört cumhurbaşkanı adayı bulunuyor. Türk demokrasisinin gücünü ve olgunluk seviyesini gösteren bu gelişmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz milletimizin basiretine, ferasetine güveniyoruz. Milletimizin bugüne kadar girdiğimiz seçimlerin tamamında olduğu gibi 14 Mayıs’ta da en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. İnşallah milletin iradesi yine galip gelecek.

SİYASİ MEVTA OLACAKLAR:

Bizzat kendi ifadeleriyle ‘bir kumar masası olan’, birbirlerine pusu kuran, kavgadan, istikrarsızlıktan başka vaatleri olmayan yedili koalisyon kesin bir yenilgiye uğrayıp siyasi mevta olacaktır. Seçim dönemini, deprem felaketi sebebiyle derinden sarsılan acısına hürmeten uhulet ve suhuletle geçirmeyi planlıyoruz. Cumhur İttifakı olarak 6 Şubat’tan beri ortaya koyduğumuz vakur tavır, duruşumuzun en güzel örneği. Mitinglerimizde yüksek sesli müzik kullanmayacağız. Muhalefetin aymaz, umursamaz tavrına rağmen biz kendi hassasiyetimizden taviz vermeyeceğiz. Siyasetin dilini ve iklimini zehirleyerek çıkar sağlama peşinde koşanlara itibar etmeyeceğiz, eleştirilerimizi dillendireceğiz, hadsizlik varsa cevabı vereceğiz. İftira furyasının gerçekleri örtmesine göz yummayacağız. Her platformda
doğruları konuşmaktan, hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Ne partimizin ne ittifakımızın ne milletimizin hakkını yedirmeyeceğiz. İnancımızın ve kültürümüzün gereği olan asaletimiz koruyacağız. Muhataplarımızın bizi kendi çukurlarına çekmesine meydan vermeyeceğiz. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Biz muhabbetin, kardeşliğin dili ile konuşacağız.

Muhalefetten tutamayacağı sözleri vererek, yalan dozunu artırarak milletimizin siyaset kurumuna olan güvenini sarsmamasını istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yardımcılıklarının, milletvekillerinin, bakanlıklarının, ‘Ne vereyim abime’, ‘seç beğen al mantığı’ ile dağıtıldığı bir işporta tezgahına döndürülmesinden rahatsızız. Seçimlerde ittifak haktır ama devletin yönetim kademelerini ayağa düşürmek, at pazarlığına çevirmek pespayeliktir. Terör örgütlerini koltuklarının altına alan siyaset anlayışını reddediyoruz. Siyasi cambazlıklarla terör örgütlerinin meşrulaştırılmaya çalıştırılmasını kabul etmiyoruz. PKK ile FETÖ ile karanlık mahfillerle yürünen yolun hayra çıkması mümkün değildir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.