BALIKESİR CHP DEKİ DİRENİŞ NEYE? KİME ?

Yayınlama: 10.11.2023
A+
A-

*** BALIKESİR CHP DEKİ DİRENİŞ NEYE ? KİME ?

#ÖzgürÖzel

#ErdenKöybaşı

#SerkanSarı

#EnsarAytekin

#MehmetTüm 

Bir 6 kişi ve haber odası görseli olabilir

 Hatırlayalım ; Balıkesir’de 2023/28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AKP 4, CHP 3, İyi Parti ve MHP ise 1’er milletvekili çıkardı. AKPnin Balıkesir’de 5 olan milletvekili sayısı 4’e düşerken, CHP 3 idi 3 te kaldı ve İyi Parti’de de vekil sayısı aynı 1 olarak kaldı. CHP ittifak için 1 vekilliğini DEVA Partisine verdi. MHP ise; AKP den azalan 1 milletvekilliğini kazandı.

BALIKESİR CHP… 2023 Genel seçimlerinde, 28. Dönem TBMM Parlamentosuna, 990.605 seçmenden, 279.666 OY alarak, ittifakla girdiği seçimlerinden, 9 Balıkesir Milletvekilliğinden, 3 milletvekili çıkarmış, 1 ini Deva Partisine vermiş olup, temsiliyeti 9/2 milletvekili ile sağlamıştı. 2 tanecik vekil ? Bu kişiler de; Serkan SARI ve Ensar AYTEKİN olmuştu.

Serkan SARI nın yerine gelen İl Başkanı ise ;  Erden KÖYBAŞI .

CHP Balıkesir İl Kongresini de hatırlarsak ; değişimcileri (Özgür ÖZEL) destekleyen Ömür BOYUER 267 oy almış, Kemal KILIÇDAROĞLUNU destekleyen Erden KÖYBAŞI ise;  323 oy almıştı. Fark : 56.

Ve, kazanan Kemal KILIÇDAROĞLU ekibinden 18 Kurultay Delegesi belirlenmişti.

Kimdi bunlar ? KURULTAY DELEGELERİ  :  Ünsal Acar (Gönen İlçe Başkanı) , Ayhan Aslanbey (İvrindi İlçe Başkanı), Mehmet Atak (Bandırma İlçe Başkanı) , Sinan Ayhan (Altıeylül İlçe Başkanı), Ahmet Can BarutLevent ÇankırAli Kemal Deveciler (Burhaniye Belediye Başkanı) , Mesut Ergin (Ayvalık Belediye Başkanı) , Yücel Erişen (Karesi İlçe Başkanı) , Burhan Karışık (Erdek Belediye Başkanı) , Erden Köybaşıİbrahim Palaz (Gönen Belediye Başkanı) , Hüseyin Şalmanlı (Ayvalık İlçe Başkanı) , Hakan ŞehirliErol TarlıTolga Tosun (Bandırma Belediye Başkanı) , Hale Tuna (Erdek İlçe Başkanı) , Aylin Yıldırım (Burhaniye İlçe Başkanı)… Ahmet AKIN da, Gn. Bşk Yard olarak, kongrede Divan Başkanıydı.

Vee ; 5 KASIM 2023 Günü gerçekleşen büyük KURULTAY a da işbu 18 delege, değişime HAYIR, Kemal KILIÇDAROĞLU na evet diyerek… Ankara ya gitmişlerdi. Doğal olarak bu 18 kişiden ne beklenir ? Elbette, Kemal KILIÇDAROĞLU’na oy vermeleri… Vermedik derlerse, eşyanın tabiatına aykırı, hayatın olağan akışına aykırı bir durum olur değil mi ? Demokraside Balıkesir in 18 delegesinin , elbette değişime HAYIR konusunda oy vermeleri normaldir. Normal olmayan, ÖZGÜR ÖZEL e oy verdik demeleridir, normal olmayan 2. Tura kalan seçimde tercih değiştirip ÖZGÜR ÖZEL e oy vermeleridir.

Biz NORMAL olan üzerinden değerlendirmemizi yapacağız çünkü, işbu 18 delegeden, dönüşte OYLARIMIZI DEĞİŞTİRDİK (?) gibi bir, yakışıksız beyanat da duymadık ! Beklenildiği gibi, ŞEN gittiler ama muhtemeldir ki ;  biraz KIRGIN döndüler !  Siyaset zor zanaat ve müthiş erdemlilik gerektiriyor !

Mv Ensar AYTEKİN, Ankara’ya gidince 554 oy ile Parti Meclisine, Özgür ÖZEL in ekibine girdi ve o da ;  listeyi dışarıdan delen Mehmet TÜM ile birlikte, CHP Parti meclisinde…

GELELİM İL BAŞKANLIĞINDAKİ TOPLANTIYA !

Bir 14 kişi, haber odası ve şunu diyen bir yazı '20:59 HD+ Hale Tuna, Chp Balıkesir Il Başkalığı'da harika hissediyor. 1s Olağan İlçe başkanları toplantımızı gerçekleştrik#.HedefYeredelkidar CHP TC Adem Halat ve 23 diğer kişi' görseli olabilir

Balıkesir CHP, 20 İlçe Başkanı ve yöneticiler ile, parti binasında bir toplantı yapıyor ve toplantıda anladığım kadarı ile, en azından yandaş sayılarak çağırılmış gazeteciler de var ve boy boy fotoğraflar çektirilmiş. Öyle ya ; CHP de Genel Merkezde meydana gelen değişimden sonra, partililerde bir heyecan var ve yerelde/genelde iktidara yürünüldüğü düşüncesiyle katılımı yüksek bir üst düzey toplantı yapılmış. Kunulkay sonuçlarının ve gelecek dönemdeki CHP nin görüşüldüğünü sandığım toplantının fotolarını da, katılımcılar kendi sosyal medyalarından boy boy paylaşmışlar ve paylaşıyorlar…

Unuttukları veya ihmal ettikleri veya kasıtla sergiledikleri bir detay var.  

Balıkesir CHP İL BİNASI nda hala duvarlarda, genel Başkan olarak Kemal KILIÇDAROĞLU nun resimleri asılı ve bu resimler önünde oturan Balıkesir CHP il yönetimi var, 20 ilçenin Başkanları var. Hadi Erden KÖYBAŞI 1 kişi… bunu görmedi, düşünmedi ! Yönetimindekiler hiç görmedi ve düşünmedi. Peki 20 ilçenin CHP İlçe Başkanları da mı görmedi ve düşünmedi ?

Arkadaş, Kurultayınız bitmiş…Yeni seçiler Genel Başkanınız mazbatasını almış ve işbaşı yapmış. Yani CHP Genel Başkanı artık ÖZGÜR ÖZEL… Tamam onu sevmiyor, tamam onu istemiyor olabilirsiniz de, dışarıya karşı belli etmeyin arkadaş ! Direnişinizi BU ŞEKİLDE ALENİ… GÖSTERMEYİN ARKADAŞ !

Bu ortaya çıkan enstantene hakkında ; öncelikle İl Başkanı Erden KÖYBAŞI diyeceklerinizi duymak isteriz! Özür mü dilersiniz, yoksa özrü kabahatından büyük açıklamalar mı yaparsınız bilemem !

CHP nin 2 milletvekili, Parti Meclis üyesi  Mehmet TÜM… sizi de duymak isteriz…! Balıkesir de neler oluyor ve Ankara ya bir şey yansıttınız mı yoksa, görmezden gelip Özgür ÖZEL in arkasında endam mı gösteriyorsunuz ?

Eğer sizler ses çıkarmıyorsanız, 20 ilçe başkanının diyeceği şeyler varsa, onları da duymak isteriz. Öyle ya, bu fotoğrafların altında niçin-nasıl toplantı yaptınız ? Neden resim çektirip sosyal medyalarınızdan paylaştınız ? Belki bizim bilmediğimiz, sizin bildiğiniz birşeyler vardır değil mi ? Duyalım efendim !

Bu durum, bu toplantı Balıkesir e yakışmadı, CEHAPELİLER size hiç yakışmadı !

Tamam… Parti içinde elbette, birilerini destekleyip, birilerine karşıt olmak diye bir demokratik hakkınız var. Tepki de gösterebilirsiniz, destek olup şak şak ta yapabilirsiniz…Bunlar normal !

Normal olmayan ne biliyor musunuz ? SİYASET ETİĞİ ! Yani, desteklediğiniz taraf seçimi kazanmışsa, çevresinde pervane olabilirsiniz, bu sizin en doğal hakkınız. Ama, desteklediğiniz seçimi kaybetmiş ise, siz de seçimi kaybetmişsiniz demektir ve etik olan nedir bilir misiniz ? Kaybedenin yanında olmak için, siz de istifa edip desteklediğiniz kişiye destek olacaksınız, yeni gelenin de kendi kadrosunu çalışma arkadaşlarını belirlemesi için önünü açmanız gerek. Yani İSTİFA müesesesini çalıştıracaksınız, gelenin elini rahatlatacaksınız arkadaş. Hem, eleştireceksiniz, hem karşı çıkacaksınız…hem de onun ekibinde ben yine oturacağım oturduğum yerde, benim koltuğum benimdir diyeceksiniz ? Bu, etik değildir efendim. Bir de, desteklediğiniz tarafı duvarlarınızda tutup, resim vereceksiniz ? Bu da etik olmadığı gibi bir cürettir ki, anlaşılan sizler gelin bizi görevden alın aksi halde biz yerimizdeyiz diyorsunuz ki, bunun anlaşılır ve haklı tarafı yoktur.

Haaa şunu yapsaydınız olurdu. Desteklediğiniz seçimi kaybetti karşı taraf kazandı ise, biz de size oy attık. Bakın geldiğimiz gibi parti binasını size göre dizayn ettik ve eskisi öldü yenisi yaşasın, sizi ağırlamaya hazırız, ne emrediyorsanız emrinize amadeyiz de diyebilirdiniz. Hatta bunu tescil etmek için, basına arkanızda ÖZGÜR ÖZEL in resimleri ile poz verip, Balıkesir sizindir, biz de sizinleyiz ! Diyebilirdiniz ! Ama bunu da yapmadınız ?

Açıklamalarınızdan sonra, BALIKESİR CHP konusunda tekrar yazacağım. 10/11/2023  NOGAYTÜRK

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.